8 WordPress Pop-up plug-ins waar je wél blij van wordt

Of je ze nu ziet als een noodzakelijk kwaad of de ruggengraat van je online business. Pop-ups zijn niet meer weg te denken uit het online landschap. Daarom zijn er ook talloze mogelijkheden om ze aan jouw site toe te voegen. Hieronder ontdek je de beste WordPress pop-up plug-ins zodat je kunt bepalen welke bij jou past.

Grijp de aandacht van je klanten. Volgens het onderstaande screenshot van OptinMonster – dit is overigens een pop-up die je te zien krijgt wanneer je hun site begint te verlaten – verlaat namelijk 70% van je bezoekers je site zonder iets te doen.

Die zien we nooit meer… terug. En dus zijn pop-ups soms bittere noodzaak om de vluchtige online aandacht te trekken.

Maar als je het doet, doe het dan ook goed.

Met deze WordPress pop-up plug-ins hieronder kun je ervoor zorgen dat mensen jouw pop-ups niet alleen maar irritant zullen vinden, maar dat ze ook doen waar ze voor bedoeld zijn. Namelijk mensen converteren.

Wat pop-ups je kunnen brengen

Wat is jouw eerste associatie bij een pop-up?

“Irritant.”

“Storend.”

“Ivasief.”

De meeste mensen zullen zoiets antwoord. Dat wil zeggen: wanneer je aan het ontvangende einde van de pop-up zit. En ja, pop-ups kunnen behoorlijk irritant zijn.

Maar ondanks deze slechte reputatie zorgen pop-ups nu eenmaal voor conversies. En dus stellen ze online marketeers voor een duivels dilemma.

Want je wilt natuurlijk die extra conversies binnenslepen, maar wel zonder dat ten koste te laten gaan van de gebruikservaring op je website. Die ervaring is immers heilig: het laatste wat je wilt is dat bezoekers jouw merk gaan zien als irritant of opdringerig.

Daarom kijken we in dit artikel naar verschillende WordPress pop-up plug-ins die het mogelijk maken om pop-ups te creëren die de aandacht grijpen van je bezoekers, zonder ze weg te jagen.

Waar moet een goede WordPress pop-up plug-in aan voldoen?

Voordat we naar de tools gaan, eerst iets over de criteria. Wat maakt iets nou tot een goede WordPress pop-up plug-in?

De meeste plug-ins bieden talloze functionaliteiten. De belangrijkste factoren om op te letten zijn echter:

 • Targeting. Dit helpt je om te bepalen waar, wanneer en aan wie je pop-ups getoond worden. Populair is bijvoorbeeld om te targeten op het bezoek van een bepaalde pagina, zodat je iemand een heel gericht aanbod kunt doen op basis van de informatie die hij aan het lezen is.
 • Triggers. Dit zijn de acties die iemand moet ondernemen om een pop-up getoond te krijgen. Dat kan zijn een bepaalde tijd op je website doorbrengen, beginnen je pagina te verlaten of een ingestelde scroldiepte van je artikel bereiken.
 • Styling. Uiteraard is het ook van belang dat je de pop-ups op zo’n manier vorm kunt geven dat ze goed in het geheel van je website passen. Idealiter kun je experimenteren met verschillende stijlen en soorten. Alleen zo ontdek je wat het beste werkt op jouw site.

De beste WordPress pop-up plug-ins van dit moment

Hieronder vind je de lijst met enkele van de beste WordPress pop-up plug-ins van dit moment. Sommige hiervan gebruiken we zelf veelvuldig. Andere hebben gewoon een goede reputatie.

Uiteraard geven we dit aan bij de betreffende plug-in, om jou te helpen een goed beeld te vormen.

1. MailerLite

Als je onze MailChimp vs MailerLite vergelijking hebt gelezen dan weet je dat – en ook waarom – we fan zijn van MailerLite.

MailerLite is een e-mailmarketingplatform. Je kunt er verschillende lijsten in opbouwen en overzichtelijk je mailcampagnes in structureren.

Uiteraard is het een belangrijk onderdeel van je e-mailmarketing om die lijsten te vullen. En daar biedt MailerLite enkele erg prettige en strakke pop-ups voor.

Eén van de belangrijkste voordelen ten opzichte van Mailchimp die je in onze review kunt lezen, is namelijk juist de veelzijdigheid aan pop-ups die je kunt inzetten.

 • De builder waarmee je de pop-ups vormgeeft is eenvoudig en intuïtief
 • Er zijn veel verschillende templates om uit te kiezen
 • Targeting is overzichtelijk toe te passen
 • Verschillende soorten pop-ups met elk hun eigen doel

MailerLite is perfect voor kleine tot middelgrote bedrijven die gewoon een overzichtelijke en krachtige manier zoeken om hun conversie en e-mailmarketing te stroomlijnen.

Bekijk MailerLite.

Dit screenshot laat zien hoe eenvoudig de popup-builder van MailerLite werkt

2. HubSpot

HubSpot is een ontzettend compleet en veelzijdig programma, dus het is bijna onbegonnen werk om te omschrijven wát het eigenlijk is.

Het belangrijkste onderdeel voor hier is HubSpot Marketing Free.

Dit programma geeft je alles wat je nodig hebt om bezoekers te converteren tot leads. Dankzij de WordPress pop-up plug-in beheer je jouw plug-ins vanuit je (gratis) HubSpot account. De wijzigingen worden vanzelf doorgevoerd in de pop-ups op je website.

De leads die je op deze manier verzamelt kun je vervolgens verder “nurturen” om de deal te sluiten. Dat is namelijk de grote kracht van HubSpot, ooit begonnen als inbound marketing platform: bezoekers naar jou toe laten komen en ze vervolgens – stap voor stap – verleiden om klant te worden.

 • Gratis starten met één van de krachtigste marketing automation platformen ter wereld
 • Profiteren van de ervaring en tools van deze grote speler
 • Krachtige funnel marketing om je verzamelde leads op te volgen

HubSpot is vooral aan te bevelen voor startups die grote groeiaspiraties hebben. Je kunt namelijk gratis starten, maar wanneer je groter wordt is het eenvoudig om op te schalen en de complete HubSpot motor voor je te laten draaien.

Daarentegen heb ik zelf ook goede ervaringen met HubSpot Marketing Free voor kleine bedrijven.

Bekijk HubSpot Marketing Free.

Een screenshot van de hubspot wordpress pop-up plug-in

3. OpintMonster

Dit is één van de marktleiders in de wereld van WordPress pop-up plug-ins. Sterker nog: OptinMonster was één van de eerste partijen die het gebruik van pop-ups populariseerde.

Nu weet je dus wie je ervoor te bedanken hebt wanneer je je weer eens kapot ergert aan een pop-up op een site die je zelf bezoekt 😉

De kracht van OptinMonster zit hem in de combinatie van eenvoud en bijna grenzeloze mogelijkheden:

 • Een overzichtelijke drag and drop pop-up builder
 • Targeting en triggering op alle punten die je maar kunt wensen
 • Krachtig converterende templates
 • Speciale gamification pop-ups voor nóg krachtiger conversie

Bij OnlineMarketing.nl werken we ook met OptinMonster en we komen niets te kort op het gebied van pop-ups.

Dankzij de OptinMonster WordPress plug-in is het tonen van de pop-ups op je website bovendien een fluitje van een cent.

OptinMonster is perfect voor wie op zoek is naar een plug-in voor pop-ups, maar de opvolging of e-mailmarketing graag apart wil houden.

OptinMonster biedt meer variatie en mogelijkheden dan de twee opties hierboven. Voor sommige bedrijven maakt dat het nodeloos ingewikkeld. Voor anderen is het essentieel om zoveel mogelijk opties te hebben.

Bekijk OptinMonster.

Vind je het lastig om te kiezen? Stuur me gerust een mailtje (tim@onlinemarketing.nl) om de behoeften en eisen voor jouw website te bespreken. Ik heb ruime ervaring met alle drie de programma’s hierboven en denk graag met je mee!

de optinmonster wordpress pop-up plug-in biedt een breed assortiment van soorten pop-us en templates

4. RightMessage

Dit is een andere pop-up builder die we zelf graag gebruiken en die dus niet mag ontbreken in deze lijst.

RightMessage laat je een interactieve pop-up bouwen. Je begroet bezoekers met een welkomstboodschap en biedt hen verschillende vervolgstappen aan om ze te helpen hun weg te vinden op je site.

Het mooie van RightMessage is dat je ontzettend overzichtelijke en uitgebreide funnel marketing kunt opzetten. Vanaf het openen van het chatvenster kun je namelijk helemaal mappen welke paden jouw bezoeker kunnen bewandelen.

Dit is een ideale manier om de belangrijkste pagina’s van je website uit te lichten voor je bezoekers en ze de juiste richting uit te bewegen.

Eigenlijk is het dus een tool om een simpel soort chatbot te maken, die jouw bezoekers helpt om te vinden wat ze zoeken op je site. En ja, ze hebben een plug-in die integratie met je WordPress website een fluitje van een cent maakt.

Bekijk meer van RightMessage.

Dit screenshot laat een eenvoudige weergave zien van hoe een funnel gebouwd met de RightMessage plug-in eruit kan zien

5. Sumo List Builder

Een WordPress pop-up plug-in waar we zelf minder ervaring mee hebben maar waar veel mensen erg enthousiast over zijn, is Sumo List builder.

Dit programma helpt niet alleen bij het opbouwen van je e-maillijst, maar helpt je ook met je social media en linkbuilding.

In de gratis versie van deze tool heb je de beschikking over slechts één template, dus het is aan te raden voor de betaalde versie te gaan wanneer je besluit deze optie te kiezen.

Bekijk Sumo List Builder.

6. Popup Maker

Een andere WordPress pop-up plug-in met veel verschillende mogelijkheden en flexibiliteit. Het grote pluspunt van deze optie is de speciale WooCommerce integratie. Deze stelt je namelijk in staat om mensen te targeten op basis van de inhoud van hun winkelwagentje of koopgeschiedenis.

Nadeel is dat deze plug-in geen visuele editor biedt. Het maken van de pop-ups is daardoor een stuk minder intuïtief dan bij de andere opties in deze lijst.

Bekijk Popup Maker.

7. Bloom Email Opt-in

Deze plug-in is van dezelfde makers als het erg populaire WordPress thema “Divi”. Als ze dus ergens weten wat een WordPress site nodig heeft…

Zoals vrijwel iedere content marketeer je zal vertellen is “gated content” een goede manier om bezoekers te verleiden tot conversie. Hierbij wordt een stuk waardevolle content aangeboden in ruil voor een e-mailadres. Het is dus versleuteld totdat een bezoeker de gewenste actie heeft uitgevoerd.

Eén van de sterke pro’s van Bloom Email Opt-in is dan ook de toevoeging van speciale “optin lockers”. Deze verleiden bezoekers om te converteren in ruil voor wat jij in de locker hebt opgesloten.

Bekijk Bloom Email Opt-in.

8. Icegram

Wil je jouw pop-ups graag in de WordPress omgeving zelf maken? Dan is Icegram het overwegen zeker waard. Net als bij #5 (Popup Maker) maak je de pop-ups namelijk gewoon in de eigen WordPress backend. In de beheeromgeving van de plug-in, om precies te zijn.

Net als bij Popup Maker heb je daarbij overigens wel te maken met het nadeel dat je een visuele builder mist. Het vormgeven van de pop-ups is daardoor een stuk minder gebruiksvriendelijk dan bij bijvoorbeeld MailerLite, OptinMonster en HubSpot.

Bekijk Icegram.

Conclusie: wat is de beste WordPress Pop-up plug-in voor jou?

Wat voor jou de beste plug-in is voor het maken van je pop-ups, hangt helemaal af van jouw wensen en doelen. Ik raad je aan om te kiezen voor:

 • MailerLite, wanneer je een simpele en complete manier zoekt om bezoekers te converteren tot leads en daarna tot klanten
 • HubSpot, als marketing automation voor een groot bedrijf of voor een bedrijf dat eenvoudig wil kunnen opschalen
 • OptinMonster, voor wie maximale opties wil en het niet erg vindt om te integreren met een ander programma voor e-mailmarketing en leadopvolging
 • Nummer 6 of 8, wanneer je gewoon een heel simpele pop-up wilt kunnen maken vanuit je eigen WordPress back-end

Heb jij goede of slechte ervaringen met één van de WordPress pop-up plug-ins van deze lijst? Of heb ik er misschien een over het hoofd gezien die wat jou betreft echt niet mag ontbreken? Laat het even weten in de comments, dan maken we dit overzicht samen nog completer en waardevoller 🙂

Written by

Nick Heurter Follow

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…