Home Kennisbank Online Marketing Hoe vind ik de juiste domeinnaam?

Hoe vind ik de juiste domeinnaam?

1K
Ruben de Vries SEO specialist

De juiste domeinnaam vinden, is soms lastiger dan wordt gedacht! Het vinden van de juiste domeinnaam voor jouw business is soms nog lastiger dan sommige doen voorkomen. Ook is het zeker niet ongunstig om voordat je een domeinnaam registreert na te denken over het SEO aspect. Zoekmachines hechten (ja, ook vandaag de dag nog) weldegelijk waarde aan de domeinnaam en of het desbetreffende zoekwoord is genoemd in de domeinnaam.
Google ziet een domeinnaam en de gehele URL als begin om te zien waar de website over gaat. Hoe eerder het ‘zoekwoord’ in de domeinnaam / URL staat des te eerder Google doorheeft waar de website over gaat.

Voorbeeld van twee domeinnamen voor het verkopen van TV’s: Welke domeinnaam denk je dat beter is? www.TVkopen.nl of www.speciaalwinkel.nl/producten/tv-100-inch/ .

Juist Google zal, als de zoekmachine alleen zou kijken naar de domeinnaam, eerder TVkopen.nl bovenaan de zoekresultaten van het zoekwoord ‘TV kopen’ zetten dan de URL van “speciaalwinkel”.

Optie 1: Domeinnaam op basis van hoofdzoekwoord

Doordat je nu weet dat Google nog steeds veel waarde hecht, kun je het kiezen van je nieuwe domeinnaam baseren op het SEO aspect. Dit zal op het hoofdzoekwoord zeker een boost geven en tevens geef je een duidelijke boodschap af naar jouw bezoekers toe.

Optie 2: Kies een catchy bedrijfsnaam

Veel bedrijven kiezen voor een domeinnaam die goed blijft hangen. Zo is Bol.com geen aftekening van een product dat zij verkopen, maar is het gewoon een simpele naam die goed blijft hangen bij het publiek. Hetzelfde geldt voor de kleding gigant Zalando.nl.

Optie 3: Combineer het!

Deze optie is voor veel MKB bedrijven een veel gebruikte domeinstrategie. Denk bijvoorbeeld aan een webdesign bedrijf. Mocht uw naam Klaas zijn dan is een veelgebruikte naam www.webdesignklaas.nl. Deze site bestaat niet, maar toch zou deze naam het ook nog eens prima doen in de zoekmachines. De hoofdactiviteit ‘Webdesign’ is namelijk gewoon vermeld in de domeinnaam en er hoeft niet veel geld worden uitgetrokken om een domeinnaam aan te schaffen (deze naam is op het moment dat ik dit artikel schrijf nog vrij overigens ;).

Wil je een domeinnaam goedkoop registreren? Dat kan bijvoorbeeld hier: Domeinnaam registreren.

Was dit artikel nuttig?
lezers vonden dit nuttig, 1 niet

Deel