Home Kennisbank Online Marketing Internet marketing – Tips en meer

Internet marketing – Tips en meer

1K
Ruben de Vries SEO specialist

Een erg breed begrip, internet marketing. Met internet marketing kunnen vrijwel alle aspecten waarmee bedrijven klanten kunnen bereiken worden meegenomen. Denk aan het inzetten van Social Media door middel van bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn, het adverteren op websites zoals Marktplaats, het adverteren via Google Adwords en het door zoekmachine optimalisatie in te zetten vergroten van de online vindbaarheid. Al deze aspecten vallen onder internet marketing (Of: online marketing).

Hoe zet ik internet marketing goed in voor mijn bedrijf?

Het inzetten van internet marketing is in mijn ogen voor ieder bedrijf nuttig en het is dan ook een gemiste kans als dit niet of niet goed gebeurd. Waar de kansen voor jouw bedrijf liggen, is natuurlijk geheel afhankelijk aan de dienst of het product dat je bedrijf verkoopt en de doelgroep die hierbij hoort. Het maken van een internet-marketingstrategie zal in zijn geheel moeten worden afgestemd op het doel van de onderneming en de doelgroep.

Een goede vindbaarheid is het halve werk

In mijn ogen is het vindbaar maken van de website in veel aspecten stap 1 van het inzetten van internetmarketing. Dit is namelijk een traject wat langer duurt dan simpelweg een advertentie plaatsen of adverteren met Google Adwords om bezoekers ‘te kopen’. Dit traject duurt langer maar hier heb je ook, mits goed uitgevoerd, een langere periode veel aan!

”Content is king”

Deze uitspraak wordt door veel internet marketeers herhaald en uitgedragen. Wat zij hiermee bedoelen is dat content, dus het plaatsen van informatie, erg belangrijk is om op het internet een belangrijke speler te worden. Door goede informatie te delen met de bezoekers via jouw website en social media zal de doelgroep jouw bedrijf als autoriteit gaan zien.

“Een autoriteit heeft aanzien en men is eerder bereid om informatie aan te nemen van iemand die er verstand van heeft.”

Dit zorgt er dan ook voor dat men jouw bedrijf gaat vertrouwen, je gaat vragen om hulp en het bedrijf uiteindelijk zal inhuren of hier producten zal kopen.

Was dit artikel nuttig?
lezers vonden dit nuttig, 0 niet

Deel