Hoofdstuk 2: Belgische marktplaatsen

Welke Belgische marktplaatsen zijn een bezoekje waard? Waar kun je terecht voor de beste koopjes, tweedehands spullen of een breed aanbod zodat je de beste koop scoort? En waar kun je als (web)winkel eigenaar je verkopen in de Belgische markt een boost geven? In dit hoofdstuk van onze marketplace marketing guide zetten we de belangrijkste […]

Hoofdstuk 2: Belgische marktplaatsen

Welke Belgische marktplaatsen zijn een bezoekje waard? Waar kun je terecht voor de beste koopjes, tweedehands spullen of een breed aanbod zodat je de beste koop scoort?

En waar kun je als (web)winkel eigenaar je verkopen in de Belgische markt een boost geven?

In dit hoofdstuk van onze marketplace marketing guide zetten we de belangrijkste Belgische marktplaatsen voor je op een rijtje. Mét per marktplaats duidelijk aangegeven wat je er kunt verwachten en voor wie dat platform interessant is.

Wil je meer succes halen uit (of starten met) jouw marketplace marketing? Klik dan op de boekcover linksboven, of selecteer in het uitklapmenu eronder het hoofdstuk dat jij nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij ons online marketing cursussen aanbod.

belgische marktplaatsen voor koopjesjagers en ondernemers

Overzicht van Belgische marktplaatsen

Welke Belgische marktplaatsen zijn er allemaal? Welke zijn een bezoekje waard en waar kun je zelf een verkoopaccount aanmaken?

De meeste Nederlandse marktplaatsen bieden ook verkoopmogelijkheden in de Belgische markt. Veel van de namen in dit overzicht heb je dan ook in het vorige hoofdstuk al terug kunnen zien.

1. Bol.com

Het aanbod dat je verkoopt via Bol.com kun je automatisch ook laten aanbieden bij Belgische klanten. Volgens Bol zelf bereik je daarmee dagelijks meer dan een miljoen klanten extra.

Niet dat al die klanten op zoek zijn naar jouw product natuurlijk, dus of je ze echt bereikt is nog maar de vraag. Toch is het een laagdrempelige manier om je bereik een flinke boost te geven.

Amazon heeft een Nederlandse afdeling geopend, maar is nog niet actief in België. Toch kun je via Amazon wel producten aan de Belgische markt verkopen.

Voor wie? Bol is een platform met een erg breed aanbod. Mensen komen hiernaartoe voor zeer uiteenlopende producten, wat het een geschikte plaats maakt voor vrijwel iedere verkoper om er ook zijn of haar producten aan te bieden.

2. Heeft België ook een Marktplaats?

Wanneer je naar marktplaats.be probeert te gaan, krijg je de mededeling dat je verbinding niet privé is. Wel zijn er een flink aantal vergelijkbare Belgische marktplaatsen om je spullen aan te bieden:

Voor wie? Deze platformen zijn vooral bestemd voor koopjesjagers, of mensen die zelf van hun tweedehands spullen af willen.

3. Ebay

Deze veilingklassieker is ook actief in België. Deze website is groot geworden als een platform waar je op producten kon bieden en waar je na afloop van de timer dan de winnaar werd met het hoogste bod.

Die optie heb je nog steeds, maar je kunt als verkoper ook een vaste prijs aangeven waar je jouw product voor wilt verkopen. Dat is natuurlijk lang niet zo spannend, maar wel een stuk veiliger.

Voor wie? Ebay kan een aanvulling leveren op de grote webshops als Bol en Beslist uit deze lijst. Met name collectors items doen het doorgaans goed op deze marktplaats.

Maar Ebay is tegenwoordig – net als de nummer 1 en 4 in dit overzicht – uitgegroeid tot een uitgebreid online warenhuis met een zeer omvangrijk aanbod.

ebay is allang niet meer alleen een veilingplatform

4. VidaXL

Bij VidaXL.be vind je een groot aanbod producten voor de inrichting van je huis. Dit is het online woonwarenhuis, met meubels, sportartikelen, alles voor tuin en dier en wat je nog maar meer nodig hebt in en om het huis.

Ook bij VidaXL kun je een verkoopaccount aanmaken en jouw aanbod uploaden, zodat je ook via deze Belgische marktplaats jouw producten aan de man kunt brengen.

Voor wie? Dit platform is vooral interessant voor aanbieders van producten die met interieur of wonen te maken hebben.

5. Beslist

Op Beslist.be vind en vergelijk je een groot aanbod van allerlei verschillende aanbieders. Van specialistische aanbieders tot webwinkels als Amazon.

Ook hier kun je als webshop eigenaar een zakelijk account aanmaken om je producten aan te bieden.

Voor wie? Net als Bol maakt de veelzijdigheid en diversiteit van dit platform het voor vrijwel iedere verkoper een interessant kanaal om meer sales te genereren. Houd er rekening mee dat Beslist vooral veel vergelijkende shoppers trekt. Je kans op succes neemt hier dus aanzienlijk toe wanneer jouw product echt iets extra’s te bieden heeft ten opzichte van concurrenten.

beslist.be is een belgische marktplaats met een groot en gevarieerd aanbod

6. Etsy (Belgische marktplaats voor kunst, curiosa en hand-made)

Etsy is internationaal georiënteerd en dus is deze marktplaats ook voor België zeker interessant.

Dit platform is gespecialiseerd in unieke en creatieve producten. Van met de hand gemaakte items tot vintage schatten. Het is dé marktplaats voor verzamelaars en mensen die op zoek zijn naar producten met een verhaal en een mooi gevoel.

Voor wie? Etsy staat bekend om het aanbod van hoogwaardige, handgemaakte producten. Dus als jij de producten in jouw aanbod zelf maakt, dan is dit zeker een platform om ze aan te bieden.

Etsy is een marktplaats bestemd voor unieke en handgemaakte producten

Wil jij meer succes uit je e-commerce business halen en sparren met andere ondernemers zoals jij? Check dan eens deze webshop community, vol waardevolle kennis, tips en tricks en gelijkgestemden om van te leren.