Amazon is live in Nederland!

Met 100 miljoen producten op Amazon.nl opent vandaag (dinsdag 10 maart 2020) haar webshop. De grootste webwinkel wereldwijd zet zich volledig in om de Nederlandse markt te veroveren. Wat betekent dit voor de Nederlandse (web)winkels? Moeten de grootste webshops, Coolblue en Bol.com, zich al zorgen maken?

Hoe gaat Amazon de Nederlandse markt bestormen?

Voor Amazon is het inmiddels normaal geworden om de retailsector van een land op z’n kop te zetten. De strategie die ze in Nederland gaan hanteren is onder te verdelen in 3 zaken:

  1. De marges van concurrenten onder druk zetten met enorm lage prijzen;
  2. Amazon geeft toegang aan buitenlandse spelers om de Nederlandse webshops verder onder druk te zetten;
  3. Amazon stunt met ‘Amazon Prime’, een extra functie waarmee je gratis en razendsnel producten naar je kan laten verzenden. Daarnaast heeft Amazon Prime een Video tak, als tegenhanger van Netflix en Videoland. En zijn er nog meer toffe voordelen als je Prime-member wordt.

Deze strategie wordt nog uitgebreider uitgelegd in dit artikel op BusinessInsider.

Moeten de Nederlandse webshops zich zorgen maken?

Als je het mij vraagt, zeker weten. Bij de opening van de webshop stuntte de webshop al flink met zijn prijzen. Zo zijn sommige elektronica producten 25% goedkoper dan bij de grote webshops in Nederland. Een verschil dat soms oploopt tot meer dan €100,- per product.

Het zou natuurlijk kunnen dat de Nederlander extra loyaal is naar Nederlandse webshops. Maar ben je nog wel een ‘echte’ Nederlander als je koopjes als deze laat lopen?

Meer weten over Amazon? Lees verder!

Meer weten over Amazon? In dit artikel vind je 23 weetjes die jij waarschijnlijk nog niet wist!

Hoger komen in de zoekresultaten van Amazon? Lees dan dit artikel over ‘Amazon SEO‘!

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…