(Online) software voor marketing, planning en een makkelijker leven in 2021

Is een onderneming anno 2020 nog in staat om optimaal te functioneren zonder online software? Nee, dat is zeker niet het geval. In de afgelopen jaren heeft het gebruik van softwareprogramma’s een ongekende vlucht genomen. Hierdoor ben jij in staat om jouw onderneming te automatiseren, naar een hoger niveau tillen en daarmee te profiteren van een meer groei én meer winst.

Juist nu in de afgelopen maanden de digitalisering binnen veel bedrijven sneller gaat dan ooit, daartoe gedwongen door het vele thuiswerken als gevolg van het coronavirus. Met de juiste marketing automation tools en andere online software kun je het jezelf een stuk eenvoudiger maken.

Wil jij alvast helemaal voorbereid zijn om in 2021 de volgende (online) stap te zetten met jouw onderneming?

In dit artikel vind je enkele praktische tips om je daarbij te helpen. Met behulp van deze tips ben je in staat om de juiste online software op de juiste manier te gaan gebruiken. Daar pluk je op zowel de korte- als op de lange termijn uiteindelijk de vruchten van. Klinkt dit interessant? Lees het artikel dan op je gemakje door en pas direct de verschillende tips in de praktijk toe.

Praktische tips voor het vinden van de juiste online software

Definieer wat je positie is

Wil je graag softwareprogramma’s gaan gebruiken? Dan is het eerst zaak om jouw huidige situatie te positioneren én te analyseren. Ben je bijvoorbeeld de baas van een bedrijf? Ben je één van de managers? Of ben je één van de medewerkers die uiteindelijk met de software moet gaan werken?

Op basis van jouw positie kan je vervolgens vragen aan jezelf gaan stellen:

 • Wat voor werkzaamheden voer je nu uit?
 • Op welke manier kan je deze werkzaamheden makkelijker/sneller uitvoeren?
 • Welke werkzaamheden kan je nóg beter gaan verrichten?

Software die je dagelijks leven makkelijker maakt

Aan de hand van de antwoorden op bovenstaande vragen krijg je een duidelijk beeld van dingen die beter kunnen én dingen die beter moeten. Vervolgens kan je op basis daarvan gaan analyseren wat je nodig hebt om die zaken te gaan verbeteren en hoe online software daarin kan ondersteunen.

Daar geven we jou graag ook enkele handige tips voor in dit artikel. Tegenwoordig zijn specifieke softwareprogramma’s namelijk voor elk bedrijf onmisbaar. Met name als je een groeiend/groot bedrijf bent, maar juist als je nog een startend bedrijf bent is het goed om daar op tijd over na te denken, zodat je de programma’s in je infrastructuur kunt inpassen.

Boekhoudprogramma

Voor elke ondernemer is het van belang dat de boekhouding 100% in orde is. Dat geldt voor grote bedrijven, voor MKB-bedrijven en voor ZZP’ers. Dankzij een boekhoudprogramma ben je in staat om jouw boekhouding perfect op orde te houden.

Ben je een startende ondernemer? Dan is het ook aan te raden om direct met een boekhoudprogramma van start te gaan. Een goed begin is immers het halve werk; dat gezegde is zeker van toepassing op een boekhoudprogramma.

Een boekhoudprogramma brengt enkele specifieke voordelen met zich mee:

 • Je hebt altijd overzicht over de financiële status van jouw onderneming
 • Je ziet tijdig wanneer facturen te lang open blijven staan
 • Je kunt alle inkomende facturen netjes ordenen en op de juiste data betalen
 • Je hoeft zelf geen winst-verliesrekening, balans en vergelijkbare rapporten op te gaan stellen. Dit gebeurt volledig automatisch in het boekhoudprogramma

Ben jij een startende ondernemer? Of sta je aan het roer van een groeiend bedrijf? Voor alle ondernemers is een goede boekhouding van cruciaal belang. Je profiteert daarbij niet alleen van bovenstaande voorbeelden, maar je kunt bijvoorbeeld ook direct jouw boekhouder digitaal toegang tot jouw boekhouding geven.

de juiste boekhoudsoftware bespaart je hoofdbrekens

Planning software

Ook is voor elke onderneming planning software van cruciaal belang. Met de juiste planning software ben je in staat om alle projecten perfect op elkaar af te stemmen. Je wilt immers niet dat projecten blijven liggen óf dat jouw medewerkers niets aan het doen zijn.

Met behulp van de planning software behoud je altijd het overzicht. Je kunt razendsnel medewerkers aan bepaalde projecten koppelen en hen vervolgens ook weer aan een volgend project koppelen. Hierdoor blijft de doorstroomsnelheid binnen jouw onderneming optimaal, waardoor je meer en meer projecten aan kunt gaan nemen. Dat leidt uiteindelijk tot een hogere omzet én meer winst!

Voor online marketing kun je hierbij bijvoorbeeld denken aan een CRM-systeem (customer relationship management) als Hubspot. Dit zorgt ervoor dat je van je leads, bestaande klanten en andere contacten bij kunt houden welke taken er wanneer moeten worden uitgevoerd, om zoveel mogelijk waarde uit je marketing inspanningen te halen. In onze Hubspot review lees je meer over de mogelijkheden van dit programma.

En het mooiste is: er is een gratis versie waar je al heel veel waarde uit kunt halen:

Ook hubspot werkt als online software voor je bedrijf

Helpdesk software

De moderne consument is onwijs kritisch geworden. Dit merk je dan ook terug in bijvoorbeeld de hoeveelheid vragen en klachten die mogelijk bij jouw klantenservice binnen komen. Om jouw klanten zo goed mogelijk te helpen, is het van cruciaal belang om helpdesk software te gebruiken.

Stel nou dat je een klacht binnen krijgt van een gewaardeerde klant. Je wilt dat deze klacht snel, professioneel en door de juiste medewerker opgepakt wordt. Hoe zorg je daarvoor? Door deze klacht met de helpdesk software in behandeling te nemen, aan de juiste medewerker toe te wijzen en alle vorderingen in het softwareprogramma bij te houden.

Dankzij helpdesk software weet je al jouw klanten tevreden te stellen. Bovendien weten jouw helpdesk medewerkers het overzicht te bewaren en weet je langdurige banden met jouw klant op te bouwen. Onderaan de streep is dat ook wenselijk met het oog op de toekomst voor jouw onderneming!

Ook hierin kan Hubspot je overigens goed ondersteunen.

Workflow management software

Heb je in jouw onderneming te maken met meerdere bedrijfsprocessen? Wil je deze bedrijfsprocessen analyseren én optimaliseren? Dan is het aan te raden om met workflow management software aan de slag te gaan. Door goed jouw bedrijfsprocessen en workflows te managen, weet je de optimale resultaten te behalen.

Je hoeft in ieder geval niet meer bang te zijn dat bepaalde werkzaamheden té lang duren. Alle processen zijn immers geoptimaliseerd en worden daardoor op de meest efficiënte manier uitgevoerd. Dat merk je terug in de tevredenheid van de klanten, maar ook in de kostenbesparing die je weet te verkrijgen.

Dankzij workflow management software geniet je al snel van meerdere voordelen:

 •  Je weet projecten sneller af te ronden
  • Jouw klanten zijn daardoor tevreden
 •  Je weet veel kosten te besparen
 • Jouw medewerkers werken zo efficiënt mogelijk

Iets waar we als online marketeers bijvoorbeeld veel mee te maken krijgen, is terugkerende SEO processen. In deze Content King review lees je ervaringen met een uitstekend programma daarvoor.

Ook een tool als SEOJet kan je leven makkelijker maken, door bijvoorbeeld de workflow van je linkbuilding te optimaliseren.

Probeer online software gratis

Bovengenoemde type softwares maken jouw dagelijkse leven absoluut makkelijker. Wil je één of meerdere programma’s eens uit gaan testen? Dat is mogelijk; 9 van de 10 softwareprogramma’s bieden namelijk een gratis proefperiode aan.

Dankzij deze gratis proefperiode kan je de software volledig gaan testen. Je kunt alle functies uitproberen, je kunt bepalen of het programma op jouw wensen aansluit en je kunt direct knopen door gaan hakken.

Bevalt het programma volledig? Dan neem je direct een betaald abonnement. Bevalt het programma niet volledig? Dan kan je andere softwareprogramma’s gratis uitproberen; uiteindelijk vind je altijd het juiste software programma voor jouw onderneming!

Wat is jouw ultieme online software tip? Laat het even weten in de comments. Heb je vragen over hoe je een bepaald probleem op kunt lossen met online software, of wil je meer weten over een specifiek programma? Daarmee kun je terecht in onze gratis online marketing community, waar tientallen experts graag je vraag beantwoorden!

Written by

Robert Ligthart Follow

Mijn naam is Robert Ligthart, Freelance Product Designer en Oprichter van verschillende Affiliate Marketing sites zoals desoftware-vergelijker.nl. Graag deel ik mijn kennis over Design, UI, UX, Conversie Optimalisatie, Marketing en Software. Voeg mij gerust toe op LinkedIn voor vragen of plan een gesprek in op mijn website.

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…