Wat is de beste cursus online marketing en social media? 

Wie ook maar iets met marketing of communicatie te maken heeft, kan tegenwoordig eigenlijk niet meer om social media heen. Wil jij de online marketing van jouw bedrijf naar een hoger level tillen? Met de juiste cursus online marketing en social media verzamel je de munitie die je nodig hebt. 

Er is namelijk veel te leren op het gebied van social media marketing. Cursussen die zich focussen op strategie tot het bijbrengen van de fijne kneepjes van social media advertising: de keuze is reuze.  

Juist daarom verzamelen wij in dit artikel voor jou alvast de beste social media opleidingen, trainingen en cursussen. Zo ontdek je eenvoudig welke van die opties het beste bij jouw persoonlijke doelstellingen aansluit. Kom je er toch niet uit? Plan dan eens een vrijblijvende en kosteloze digitale kennismaking

beste social media cursus overzicht

De beste social media cursus voor jouw doelstellingen 

Zoals gezegd is er online een groot aanbod van verschillende trainingen en cursussen. Welke daarvan het beste bij jou past, hangt voor een belangrijk gedeelte af van waar jij op wilt focussen in je carrière. 

Wil jij bijvoorbeeld de volledige online community van een bedrijf of organisatie kunnen beheren? Dan is een complete opleiding social media manager voor jou het overwegen waard. 

Veel vaker krijg je echter te maken met bepaalde aspecten van social media en online marketing waarin jij jezelf kunt specialiseren, of waar je gewoon graag de basis van wilt kunnen toepassen. Van het opzetten van social media advertising tot het schrijven van sterke teksten of recruitment via social media kanalen: de mogelijkheden zijn net zo breed als de online wereld. 

De basis: cursussen in online en social media strategie 

Basiscursus online marketing strategie (online) 

Een goede strategie is natuurlijk de basis van jouw online marketing en social media succes. In deze overzichtelijke en complete videocursus – die we zelf ontwikkelden voor de Hogeschool Rotterdam – leer je alle belangrijke ingrediënten kennen voor een geslaagde online strategie.  

Bovendien krijg je met onze basiscursus online marketing strategie ook toegang tot onze online leeromgeving. Daar kun je sparren met mensen zoals jij of gericht vragen stellen aan de community. 

Social mediastrategie (klassikaal) 

Deze tweedaagse cursus staat helemaal in het teken van de strategische kant van social media. Zo leer je: 

  • Hoe je heldere social mediadoelen opstelt 
  • Een doelgroep en concurrentie analyse maken 
  • Formats voor content waarmee je jouw doelgroep kunt prikkelen 
  • Een contentkalender opstellen en beheren 
  • De juiste tools gebruiken om je resultaten en brand awareness te meten 

Meer informatie vind je op de productpagina van deze cursus social mediastrategie

Adverteren kun je leren. Cursussen social media advertising 

Social media advertising is een vak apart, waar veel specifieke kennis bij komt kijken. Wil jij starten met adverteren op social media voor jouw bedrijf, of de campagnes die jullie al draaien naar een hoger niveau tillen? Er zijn trainingen en cursussen social media advertising voor ieder kennisniveau. 

Basis cursus social media advertising 

Je raadt het al: deze cursus bestrijkt de basis van adverteren via social media. Om precies te zijn: op Facebook en Instagram. Ideaal dus voor wie deze kanalen wil leren inzetten het bereiken van de doelgroep. Hier leer je hoe je jouw advertising account op de juiste manier opzet en hoe je vervolgens campagnes op kunt bouwen, hoe je de juiste mensen target en hoe je een advertentie op de juiste manier opbouwt.  

Gevorderde cursus social media advertising 

Weet je al hoe adverteren via Instagram en Facebook werkt en wil je meer resultaat uit je campagnes halen? Dan is deze social media advertising cursus voor gevorderden perfect voor jou. Hier leer je hoe je jouw advertentie inspanningen naar een hoger niveau kunt tillen. 

Algemene social media marketing cursussen 

Training social media recruitment 

Potentiële klanten en leads zijn natuurlijk niet de enige doelgroep die je via sociale media kunt bereiken. Ook je nieuwe werkgevers spenderen vaak een groot deel van hun tijd op Instagram, Facebook of LinkedIn. Deze socials kunnen dan ook wel eens de perfecte vijver voor jouw bedrijf zijn om in te vissen.  

In deze cursus leer je hoe je social media als marketing kunt inzetten om je recruitment naar een hoger niveau te tillen en openstaande vacatures sneller te vervullen. 

Cursus social media strategie  

Voor vrijwel alles in het (bedrijs-)leven geldt: een goede strategie vooraf maakt de kans op succes groter. Dat geldt zeker ook voor online marketing en social media gebruik. In deze cursus leer je hoe je een goede strategie opzet om jouw doelstellingen met social media te behalen.

Content cursussen voor online marketing en social media

Op sociale media draait het allemaal om content. Zeker wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van social media advertising, maar ook organisch resultaten wilt boeken. Daarom zijn deze cursussen waarin je leert hoe je de juiste content voor social media maakt, een essentieel onderdeel van jouw repertoire.

Cursus schrijven voor social media

Schrijven voor social media is een kunst. In deze cursus leer je de fijne kneepjes. Hoe grijp je snel de aandacht in een digitale wereld waarin mensen in een split second bepalen of ze meer willen zien of niet?

Training Instagram en Insta Stories

Leer hoe je het verhaal van jouw merk of product deelt met je volgers op Instagram. Wie Instagram en Insta Stories op de juiste manier weet in te zetten, kan niet alleen een gigantisch bereik vinden. Je kunt het ook gebruiken om je eigen brand en schare fans te ontwikkelen.

training gericht op instagram

Zakelijke videos maken met je smartphone

Op social media doet video content het vaak veel beter dan het geschreven woord. Toch hoef je echt niet altijd een camera rond te zeulen om daar de juiste content mee te maken. Iedereen heeft een smartphone in zijn broekzak zitten: leer hoe je die gebruikt om toffe videos te maken waarmee je jouw doelgroep keer op keer kunt bedienen van de juiste toffe video content.

cursus videos maken voor social media

Niet zeker welke social media cursus bij jou past?

Wij denken graag met je mee. Aan de hand van jouw doelstellingen en interesses, bepalen we in welke hoek voor jou de grootste kansen liggen. En welke training of cursus daarop aansluit. Gratis en vrijblijvend!

Zin om jouw carrière weer een stap verder te brengen?

Ja? Plan dan hier jouw kennismaking!

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…