Online marketing is van levensbelang

Het klinkt misschien wat dramatisch, maar voor het voortbestaan van je bedrijf is online marketing iets waar je niet onderuit kunt. Je zult online vindbaar moeten zijn om nieuwe klanten te kunnen bereiken en om bekende klanten te kunnen informeren. Nog niet zo heel lang geleden kon je gewoon een stuk boarding bij de plaatselijke sportvereniging sponsoren of een advertentie plaatsen in de lokale krant en dan kwamen de klanten vanzelf. Maar de tijden zijn veranderd.

Online vindbaar worden is een flinke klus

Online vindbaar worden én blijven is een klus die je niet even klaart in een loos uurtje. Je hebt daar echt wel hulp bij nodig. En die hulp is er! Zo kun je lezen en leren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing en je kunt er natuurlijk voor kiezen om een professional in te schakelen. Deze professional kan je alles vertellen over de juiste technieken en tactieken om online steeds beter vindbaar te worden.

Welke technieken en tactieken zijn er?

Om te beginnen zul je samen met een na moeten gaan denken over je digitale marketing strategie. Je zet dan op papier waar je nu staat en waar je wilt komen te staan én hoe je daar wilt komen.

Het gebruik van SEO (zoekmachine optimalisatie) is daarbij van essentieel belang. Door goede SEO zorg je ervoor dat je website organisch steeds beter gevonden gaat worden in zoekmachines zoals Google.

Je kunt ook kiezen voor zoekmachine adverteren. Door een advertentieruimte in te kopen op, bijvoorbeeld Google, sta je altijd op de eerste pagina van de zoekmachine.

En wat denk je van Social Media adverteren? Steeds meer mensen maken gebruik van de verschillende socials als Facebook, Instagram en TikTok. Wanneer je je doelgroep goed in kaart hebt gebracht kun je adverteren op de social die het best past bij jouw bedrijf.

Dan is er ook nog affiliate marketing. Hierbij vraag je influencers om jouw product te promoten op hun kanaal (blog, socials). Je betaalt dan een vooraf afgesproken commissie wanneer er een verkoop plaatsvindt.

Word je goed gevonden?

Ook als je eenmaal bovenaan staat in de zoekmachines en als je goed online gevonden wordt, is het verhaal nog niet klaar. Je concurrenten doen er immers alles aan om nog beter gevonden te worden dan jij. En dus moet je scherp blijven. Blijven werken aan je SEO en je socials up-to-date houden. Sta je eenmaal bovenaan, dan wil je daar natuurlijk blijven!

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…