Tips om jouw producten te verkopen

Onlangs ben je begonnen met het opzetten van een eigen onderneming. Dat is erg leuk, maar tegelijkertijd ook spannend en stressvol. Je wilt natuurlijk dat jouw producten verkocht worden en de zaak draaiende blijft. Je hebt alleen niet zo heel veel kennis van marketing. Daarom krijg je in dit blog een aantal tips om jouw producten te verkopen!

Laat het bedrijf zien

Je weet zeker dat jouw producten van kwaliteit gaat zijn. Dat is mooi, maar nog belangrijker is dat jouw doelgroep weet dat je bestaat, want anders wordt er niks verkocht. Er zijn gelukkig een hoop manieren om te laten zien dat jouw bedrijf bestaat. Je kunt bijvoorbeeld flyers door de brievenbus doen, maar er zijn een hoop modernere ideeën waarmee jouw slagingskans vergroot wordt. Je kunt bijvoorbeeld een account aanmaken voor jouw bedrijf op verschillende social media apps. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Instagram, Facebook en Tiktok. Zorg ervoor dat je regelmatig een bericht of foto plaatst waarin duidelijk wordt wat je te bieden hebt en waar het bedrijf voor staat. Daarnaast helpt het ook erg om te adverteren op andere platforms. Het is momenteel heel populair om reclame te maken op streaming platformen. Denk bijvoorbeeld aan Spotify. Vlak voor een populaire podcast begint, wordt er wel eens reclame gemaakt voor een bedrijf. Dit zou je ook kunnen doen om jouw naamsbekendheid te vergroten!

Bezorgen

Voor consumenten is het tegenwoordig erg gemakkelijk om de spullen te kopen die ze nodig hebben. Met slechts een aantal klikken op de telefoon of de laptop wordt het product dat ze willen namelijk binnen een paar dagen of weken bezorgd. Het is voor jou als beginnend bedrijf verstandig om dit ook te doen. Geef je klanten daarnaast verschillende opties. Zo zijn er mensen die van een vandaag besteld morgen in huis regeling houden, zodat het product zo snel mogelijk in huis is. Echter, er zijn ook mensen die een bepaald product op een specifieke datum willen ontvangen. Ook is het belangrijk dat je nadenkt over de duurzaamheid van de verpakking en de bezorging. Tegenwoordig wordt duurzaam leven namelijk steeds belangrijker omdat de aarde opwarmt en de natuur ernstig vervuild wordt. Kies ervoor om de pakketten slim in te pakken. Een klein pakket dat niet breekbaar is, hoeft bijvoorbeeld echt niet in een veel te grote doos bezorgd te worden.

Genoeg tips voor jouw nieuwe bedrijf! Een snelle verzending van jouw producten, zie je dat wel zitten? Neem dan een kijkje op de site van Trunkrs!

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…