Top 30 gratis online bedrijvengidsen van Nederland!

Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van online bedrijvengidsen waar je je jouw bedrijf – bijna altijd gratis – kunt aanmelden. En dat is goed voor de zichtbaarheid en vooral de vindbaarheid van je bedrijf. Want behalve dat je voortaan in de gids getoond wordt, doe je vooral jouw zoekmachine optimalisatie er een groot plezier mee.

De top 30 gratis bedrijvengidsen van Nederland overzichtelijk onder elkaar:

 1. Alle adressen
 2. Allebedrijvenin
 3. Bedrijfstelefoongids
 4. Bedrijvenstek
 5. Cylex Bedrijvengids Nederland
 6. Drimble
 7. DTG
 8. Europages
 9. Frankwatching
 10. Google Mijn Bedrijf
 11. Infobel
 12. Kompass
 13. Listable
 14. Locanto
 15. MKB bedrijvengids
 16. Mijn ZZP
 17. NederlandinBedrijf
 18. Ondernemingsgids.nl
 19. Online Zakengids
 20. Oozo
 21. Opendi
 22. Openingstijden.nl
 23. Op zijn best
 24. Qlik
 25. Snuffelhoek
 26. Vinden.nl
 27. Wie Levert
 28. Yalwa
 29. Yelp
 30. NL Bedrijfsvermelding

Daarnaast kun je natuurlijk met een goede online marketing training uit ons aanbod je SEO-skills verbeteren.

Bonus tip 1: benut lokale of nice specifieke online bedrijvengidsen

Ook lokaal kun je vaak de nodige bedrijfsgidsen vinden. Veel regionale dagbladen hebben bijvoorbeeld een overzicht van lokale bedrijven. Ben je bijvoorbeeld een ondernemer in Amstelveen, Google dan eens op “bedrijvengids Amstelveen” en je vindt websites als “amstelveenonderneemt.nl”.

Hetzelfde geldt voor bepaalde branches. Er zijn complete databases en directory’s met alleen maar advocaten, natuurgenezers, boekhouders en ga zo maar door.

Het bijkomende voordeel is dat deze twee soorten bedrijfsgidsen voor jouw bedrijf alleen maar nog relevanter zijn. Je laat aan Google dus zien dat je een nog relevanter resultaat biedt als advocatenkantoor in Amstelveen, door een vermelding te hebben op “amstelveenonderneemt.nl” en “advocatenoverzicht.nl”.

Bonus tip 2: buitenlandse gidsen die de moeite waard zijn

Ook in het buitenland wemelt het uiteraard van de online bedrijfsgidsen. Omdat het hier vaak vooral om lokale vindbaarheid gaat, kun je je de moeite besparen overal een profiel aan te maken.

Toch zijn er een aantal buitenlandse gidsen wel degelijk de moeite waard. Namelijk:

Een voorbeeld van hoe zo’n online bedrijfsgids eruitziet. Meestal vind je rechtsboven een knop waar je kunt beginnen met het aanmaken van jouw bedrijfspagina in de gids.

Wat zijn online bedrijvengidsen?

Een online bedrijvengids is eigenlijk een digitale versie van de oude Gouden Gids. Je vindt er een overzicht van bedrijven, doorgaans te filteren op stad waar ze gevestigd zijn of het product of de dienst die ze leveren.

Waar kan ik gratis bedrijfsvermeldingen plaatsen?

De bedrijvengidsen in het overzicht op deze pagina zijn geschikt voor het plaatsen van bedrijfsvermeldingen. De meeste gidsen accepteren deze gratis.

Wat is de waarde van een gratis bedrijfsvermelding?

Een gratis bedrijfsvermelding kan je helpen om een backlinkprofiel op te bouwen. Het helpt je wat eerste links verzamelen en geeft Google een eerste beeld van je online aanwezigheid, wat kan helpen betere posities in te nemen. Meer daarover kun je hieronder lezen.

Wat doet een online bedrijfsgids voor de vindbaarheid van jouw bedrijf?

Het kost best wat tijd om een bedrijfsprofiel op alle bovenstaande bedrijvengidsen aan te maken. De meeste bedrijvengidsen vragen namelijk vrijwel alle gegevens op van jouw bedrijf. Denk aan de bedrijfsnaam, adresgegevens, contactgegevens, website en een bedrijfsomschrijving.

Maar wat is het voordeel van een vermelding op bedrijvengidsen?

Het voordeel hiervan is simpelweg dat je online beter gevonden wordt.

 1. Vindbaar in de bedrijvengidsen:
  Ten eerste zijn er nog steeds mensen en bedrijven die een bedrijvengids gebruiken om bedrijven in een bepaalde branche te vinden.
 2. Beter vindbaar in zoekmachines als Google:
  Het grote voordeel hiernaast is dat een link vanaf een bedrijvengids naar jouw website zorgt voor een betere ‘linkautoriteit’ en ‘variatie’ in het linkprofiel van jouw website. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat de website betere posites weet te bemachtigen in Google. Iets wat meer gratis bezoekers kan opleveren!

Meer over de ‘linkautoriteit’ en het opbouwen van een variabel ‘linkprofiel’ is te lezen in ons artikel over hoe je de beste linkbuilding strategie kunt opzetten.

Ook handig voor het structureren van je linkbuilding: deze linkbuilding tools kunnen je prima op weg helpen!

Want het registreren van je bedrijf in alle online bedrijfsgidsen van Nederland is natuurlijk pas het begin. Nu wil je ook doorstoten naar die topposities in Google, toch? Mooi! Vergeet je dan ook niet in te schrijven op onze SEO nieuwsbrief, dan krijg je voortaan de nieuwste tips op dit gebied rechtstreeks in je mailbox!

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

 • Fatih

  Twee tips:

  reparatiespots.nl voor reparatiewinkels.
  thuisbanket.nl voor thuisbakkers

 • !-->
  Echt verder groeien?

  Word gratis lid van de community

  Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…