Welke producten verkopen goed op Bol.com, Amazon en online in 2021?

Steeds meer mensen dromen van een online onderneming, waarmee ze gewoon vanuit huis hun geld kunnen verdienen. Online producten verkopen is één van de meest gebruikte manieren om dat te bereiken. Dankzij grote marktplaatsen hoef je daar niet eens een eigen webshop voor te starten of allerlei online marketing trainingen te volgen (mag natuurlijk wel…) Maar welke producten verkopen goed op Bol.com, Amazon en online?

Voor dit artikel struinde ik het internet af naar inspiratie van verschillend platformen over de verwachte bestsellers van komend jaar. Hieronder vind je de tofste ideeën die ik tegenkwam om op Bol, Amazon of gewoon online te verkopen in 2021.

Een soort omgekeerd verlanglijstje voor de feestdagen, zeg maar 😉

Inhoud:

Onze tip

Voordelen

Prijs

Affiliate Held plugin

  • Super power je affiliate site

  • Altijd moeiteloos een up-to-date aanbod

  • Meer conversie door krachtige vergelijkingen

Leer van een affiliate pro

Jacko Meijaard is één van de succesvolste affiliate marketeers van Nederland. En jij kunt van hem leren, dankzij zijn online cursus en inspirerende community!

Liever verdienen met crypto?

Altijd al willen starten met beleggen in crypto? Leer de fijne kneepjes en 

Beginnen met producten verkopen via Bol.com of Amazon

Het is natuurlijk niet zo gek dat die wens het afgelopen jaar sterker is geworden dan ooit. Maar juist als we volgend jaar weer wat meer kunnen is het toch heerlijk om niet “gevangen” te zijn in een kantoorbaan?

En tegenwoordig is dat gelukkig makkelijker dan ooit.

Je kunt natuurlijk een eigen website laten maken, compleet met webshop om je producten te verkopen.

Daarnaast is verkopen via Bol helemaal niet moeilijk. Daar gaat dit artikel dus ook niet over. Hier gaat het helemaal om de beste producten om in 2021 jouw online business mee op te bouwen.

Kenmerken van producten die online goed verkopen

Welke producten goed verkopen via Bol.com of Amazon is natuurlijk van veel factoren afhankelijk.

Zo spelen trends bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Je eerste ingeving is misschien om bovenop producten te duiken die “hot” zijn en dus niet aan te slepen zijn. Maar voorzichtigheid is daarbij geboden.

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit screenshot van Google Trends.

Dit screenshot van Google trends laat zien dat trending producten vaak een korte leeftijd hebben. Dit kan je helpen in de vraag welke producten verkopen goed op bol.com

Een paar jaar geleden waren fidget spinners niet aan te slepen en werden ze plotseling verkocht door elke webshop, elke marktraam en (bijna) elke fysieke winkel spinners.

Leuk natuurlijk zo lang die hype duurt, maar zeker online is het dan al snel vrijwel onmogelijk om nog tegen de concurrentie op te boksen en genoeg marge te pakken om er geld mee te verdienen.

Het gevolg: als de hype instort (zoals de grafiek hierboven pijnlijk duidelijk laat zien), blijf jij zitten met de voorraad fidget spinners die je had ingekocht.

Andere factoren om rekening mee te houden

Daarnaast zijn er nog een aantal dingen om aan te denken bij het bepalen welke producten goed zijn om te verkopen op Bol.com (of elders online):

  • Kies bij voorkeur kleine, lichte producten die door de brievenbus passen. Dat scheelt flink in de verzendkosten en het is bovendien gemakkelijker om er een voorraad van in te slaan en te beheren.
  • Zorg dat je een leuke marge op de producten kunt maken. Wanneer je online producten gaat (door)verkopen, komt daar nog aardig wat werk bij kijken. Voorraad bijhouden, orders verwerken, inpakken, verzenden. Als je dan per product maar een paar cent overhoudt, ga je daar natuurlijk niet rijk van worden.
  • Zie je dat werk allemaal niet zitten? Je kunt ook online producten verkopen zonder die producten zélf te hoeven inslaan, verpakken en verzenden. Je prijst dan als het ware de producten van een andere (web)winkel aan en krijgt een marge per order. Die marge is veel kleiner dan wanneer je de producten zelf verkoopt, maar je hebt er ook minder omkijken naar. Meer daarover kun je leren in deze cursus affiliate marketing.
  • Houd er rekening mee dat niet alle producten het hele jaar door even goed verkopen. Sommige producten zul je alleen rondom bepaalde feestdagen verkopen, of juist alleen in de zomer of winter. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder.

Dit is wederom een screenshot van Google Trends. Hierop valt te zien dat een step voor volwassenen echt een product is waar uitsluitend in de zomer vraag naar is, maar waar je in de wintermaanden weinig mee zult verdienen.

Dit screenshot van Google trends laat zien dat sommige producten alleen in bepaalde perioden goed verkopen op bol.com

Wil je dus een online business opzetten waar je het hele jaar door je geld mee kunt verdienen? Check dan of de producten die je wilt verkopen geen last hebben van dit soort seasonality.

Goed, genoeg over de achtergronden: welke producten verkopen goed op Bol.com (en andere online platformen) volgens het internet?

10 toffe producten om online te verkopen via Bol.com of Amazon

Zoals gezegd geef ik hieronder een inventarisatie van producten die goed verkopen online, volgens verschillende media.

Deze lijst is dan ook nooit af. Heb jij een toevoeging? Laat het dan vooral horen in de comments!

#1 Athleisure

Wat? Nee, ik had er ook nog nooit van gehoord, maar kennelijk is “athleisure” een rijzende ster in de fashionhoek.

Het gaat hier simpelweg om sportkleding die als dagelijkse outfit wordt gedragen.

Dit soort producten gaan vaak door de brievenbus en zijn bovendien redelijk goed te beheren in voorraad. Maar, wees hier dus wel beducht voor die eventuele drop in populariteit wanneer de trend overwaait.

#2 Houding correctors

De afgelopen maanden namen producten die ergonomisch (thuis) werken vergemakkelijken een grote vlucht. Toch hoor je nog voortdurend berichten over meer mensen dan ooit die bij de fysiotherapeut lopen.

Geen wonder dus dat er steeds meer vraag komt naar producten die mensen helpen een juiste houding aan te houden. Daar kun jij een slaatje uit slaan.

verandering in vraag naar houding correctors

#3 Draadloze opladers

Mensen zullen altijd hun telefoon moeten opladen. En iedereen kent wel de irritatie over opladers die in de knoop (of kwijt) raken.

Daarom is de sterk stijgende vraag naar draadloze opladers niet verwonderlijk. Een trend die voorlopig niet af zal nemen en dus een prima product om online te verkopen op Bol of een ander platform.

verandering in vraag naar draadloze opladers

#4 Baardolie

Ook zoiets waar altijd vraag naar zal blijven, maar wat de laatste tijd wel een flinke opleving heeft doorgemaakt. Komt vast doordat hipsters de baard weer helemaal hip hebben gemaakt.

Verandering in vraag naar baardolie

#5 Telefoonhouders

Zolang de zelfrijdende auto nog geen gemeengoed is geworden, zal ook de vraag naar telefoonhouders voor in de auto voorlopig niet wegvallen.

Sterker nog: nu er bekend is geworden dat de politie bellen en appen achter het stuur gaat opsporen met slimme camera’s, zal die vraag alleen maar verder toenemen.

Verandering in vraag naar telefoonhouders

#6 Bankhoezen

Nu we allemaal al maandenlang vanuit huis werken, zullen steeds meer mensen uitgekeken raken op de meubels die ze al jarenlang hebben staan. Een compleet nieuwe bank is niet altijd nodig, maar met een nieuwe hoes kun je toch een leuke nieuwe uitstraling geven aan het uitzicht van achter de keukentafel.

verandering in vraag naar bankhoezen

En, ook deze producten passen weer goed door de brievenbus en neemt als voorraad weinig ruimte in. Dat maakt het dus een goed product om te verkopen op Bol.com.

#7 Digitale producten en cursussen als goed verkopende producten online

Als je veel verstand hebt van een bepaald onderwerp, kun je ook overwegen om daar een digitale cursus over te ontwikkelen en die te gaan verkopen.

De afgelopen maanden zijn mensen namelijk (veel) beter geworden in het op afstand leren en door ontwikkelen. Dat biedt dus kansen aan mensen om hun unieke kennis te verkopen in een online cursus.

ook online cursussen vallen onder de categorie welke producten verkopen goed op bol.com

Hiervoor is Bol helaas minder geschikt, maar gelukkig is het heel eenvoudig om je eigen digitale producten zelf te verkopen. Ontdek welke betaalsystemen hier geschikt voor zijn.

#8 Rugzakken

Rugzakken lijken misschien een wat saaie keuze in dit lijstje, maar het is een product dat onverminderd populair blijft. Specialiseer jezelf bijvoorbeeld in unieke rugtassen waarmee iemand zich kan onderscheiden: de tijd dat iedereen alleen maar met een Eastpack wilde lopen is nu namelijk wel voorbij.

Rugzakken vallen in de categorie welke producten goed verkopen op bol.com in de loop der tijd

Niet verwonderlijk zie je hier elk jaar een piek rond augustus, wanneer er rugzakken moeten worden gekocht voor de nieuwe brugklassers. Ideaal voor een speciale actie in die periode, of kies er juist voor om je niet in het geweld van die categorie te begeven en richt je op mensen die het hele jaar door op zoek zijn naar rugzakken.

#9 Massage guns

Niet alleen neemt de vraag naar massage guns de afgelopen tijd flink toe, het is ook nog eens een prettig product om zelf uit te proberen en reviews over te schrijven. Dat doet de verkoop doorgaans namelijk goed, die uitgebreide ervaringsverhalen van waarom je bepaalde producten verkoopt of aanraadt.

verandering in vraag naar massage guns

#10 Smartwatches

Een product met een hoge orderwaarde, dat weinig ruimte in beslag neemt en waar ook nog eens steeds meer vraag naar komt. Smartwatches zijn bij uitstek producten die goed zijn om online te verkopen.

verandering in vraag naar smartwatches

Onze tip

Voordelen

Prijs

Affiliate Held plugin

  • Super power je affiliate site

  • Altijd moeiteloos een up-to-date aanbod

  • Meer conversie door krachtige vergelijkingen

Leer van een affiliate pro

Jacko Meijaard is één van de succesvolste affiliate marketeers van Nederland. En jij kunt van hem leren, dankzij zijn online cursus en inspirerende community!

Liever verdienen met crypto?

Altijd al willen starten met beleggen in crypto? Leer de fijne kneepjes en 

Welke producten verkopen goed online in drie vragen

Welke producten goed verkopen via online kanalen, is natuurlijk nooit helemaal te voorspellen. De grootste kansen liggen daar waar niemand nog aan had gedacht, maar waar jij een gat in de markt weet op te vullen.

Daarom tot slot nog drie veel gestelde vragen om je te inspireren bij het vinden van jouw online kans.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel de nodige inspiratie welke producten goed verkopen op Bol.com, Amazon of andere online kanalen.

Verder lezen? Dan is dit ook interessant voor je.

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…