Creative Concepting | Creatieve en commerciële concepten

  • Je leert wat een concept eigenlijk is, hoe dit vanuit creativiteit kan ontstaan en wat de meerwaarde ervan is. Met een innovatief concept worden ideen concreet en kan je de juiste beslissingen nemen.
Niveau: HBO
Klassikaal + Online

Creativiteit concreet maken is een vak. En het leuke is, iedereen kan dat leren! Moet jij weleens een kraakhelder business concept neerzetten voor een klant of investeerder in je merkcampagne? Ofje baas vraagt bijvoorbeeld om een idee helder in kaart te brengen zodat-ie er een beslissing over kan nemen. Je bent eigenaar van een bedrijf, en wilt je ideen eindelijk eens concreet maken om goed koers te blijven varen. Misschien ben je in deze roerige tijden toe aan een reset: Waar sta ik over vijf jaar? Of je loopt al lang met een briljante ingeving rond, maar krijgt m niet van de grond. Want, hoe moet dat?In de hands-on training Creative Concepting leer je hoe je volgens een eenvoudig, concreet 6-stappenplantot een innovatief concept komt. Moeilijk? Nee! Iedereen kan het, dus jij ook. En creatief hoef je niet per se te zijn. Het gaat vanzelf.

Wat kun je na het volgen van de opleiding Creative Concepting
Voor wie is de opleiding Creative Concepting bedoeld?

Je leert wat een concept eigenlijk is, hoe dit vanuit creativiteit kan ontstaan en wat de meerwaarde ervan is. Met een innovatief concept worden ideeën concreet en kan je de juiste beslissingen nemen. Daarvoor maak je gebruik van slimme tools én je zintuigen. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de praktijk word je meegenomen in theorie, maar je gaat ook zelf aan de slag. Proefondervindelijk ken je na het afronden van deze training de belangrijkste creatieve stappen om tot een sterk concept te komen, zoals:

  • Creatieve denktechnieken toepassen voor ideevormgeving en verdieping
  • Leren hoe je je zintuigen gebruikt om verscherping te realiseren 
  • Het belang van goede research en dat zelf ondervinden
  • Tools om in en out of the box te denken, beperkingen te omarmen en de uitkomsten daarvan te benutten
  • De kracht van storytelling en een concept concretiseren op een half A4’tje

Kortom: hoe je via een duidelijk 6-stappenplan zelf een sterk en overtuigend concept ontwikkelt voor een bestaand -of nog niet bestaand- doel. En dat alles op een half 4-tje.

Deze basistraining is niet alleen voor creatieven, maar juist voor iedereen die wil leren hoe je van een gedachte of idee een sterk concept kunt maken. Of je nu in dienst bent, eigen baas, éénpitter, in between jobs of gewoon jezelf beter wil leren kennen. Dus loop je al jaren rond met een idee, zoek je naar concrete stappen voor je brand, moet je een opdracht van je baas fiksen of zie (of voel) je kansen maar weet je ze niet in de juiste vorm te gieten? Join in en leer hoe je van idee tot een goed concreet concept komt!

Deze training sluit goed aan, als je je bezig houdt met:

  • Commerciële merkstrategie
  • Concreet maken van strategie en innovatie
  • Creëren van sterke marketingcampagnes

 

Meld je aan als lid op OnlineMarketing.nl en ontvang direct een kortingscode voor een cursus bij Competence Factory!
bekijk alle voordelen

Een certificaat of diploma met waarde!

Alle opleidingen sluit je af met een post HBO diploma of een certificaat

Jouw garantie

icon

What you see is what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

icon

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

icon

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Wij werken samen met de volgende partners

Dit zeggen andere over onze cursussen

We werken natuurlijk niet voor niets nauw samen met Competence Factory. Ik was erg onder de indruk van het niveau, maar vooral ook de flexibiliteit en (directe) praktische toepasbaarheid van de training Agile & Scrum die ik heb mogen volgen. (Tim van OnlineMarketing.nl)
Ik heb laatst de training Interaction Design gedaan. Heel inspirerend, leerzaam en zinvol. Je merkt dat je meteen de nieuwe kennis toe gaat passen in je designs. Niet alleen op webdesign maar in alles wat je tegen komt. Trainer met veel kennis van het vak, ook erg fijn dat hij feedback gaf op een opdracht waar ik op dit moment mee bezig ben. (Jessy via Google Reviews)
Ik ben heel erg tevreden over de training "Facebook en Instagram Advertising basis". Prima mix van theorie, praktijk en tips. Tjerk is een fijne docent die zorgt voor een goede balans in de dag. Thx! (Paulus via Google Reviews)
Er was een goede combinatie tussen enerzijds de theorie en het oefenen. De theorie/achtergrond informatie werd op een prettige en toegankelijke manier verteld. De oefening werd goed begeleid en er werd veel en vaak meegedacht om zelf verder te komen in je eigen ontwerp opdracht. Ondanks dat ik de training digitaal heb gevolgd i.v.m. de coronacrisis voelde ik mij onderdeel van de groep en kon ik volwaardig deelnemen. De faciliteiten om digitaal deel te nemen waren goed geregeld! (Stijn via Google Reviews)
Goede, leerzame training als je geen ervaring hebt met designen. Beheers je al een design programma zoals illustrator, dan is een groot deel van de training onnodig. Voor iemand zonder ervaring: top training! (Tamara via Google Reviews)

Creative Concepting | Creatieve en commerciële concepten

+ certificaat

1225.00

(Excl. BTW)
🗸 Betaal zoals je wilt: vooraf, op factuur of gespreid
Boek deze training bij de Competence Factory
Deze training is meestal snel volgeboekt, wacht dus niet te lang!
de mensen die u voorgingen gaven ons een
★ 9,2