Grafische Kennis (DTP)

  • Je weet welke programmas een DTP'er gebruikt, en hoe je hier een 'drukklaar' bestand mee kunt makenJe kent de eisen waar bestanden aan moeten voldoen: de drukkersnormen die gebruikt worden, maar ook z
Niveau: HBO
Klassikaal + Online

Hoeveel rillijnen zitten er in je folder? Wil je spotvernis op het titelblad? Welke hechting kies je voor je brochure? Deze vragen kan een drukker stellen wanneer je je grafisch ontwerp bij m aanlevert. Je kunt natuurlijk ter plekke beslissen, maar het is slimmer om er al eerder in het proces over na te denken. Misschien maak je dan andere keuzes in je design. In de trainer Grafische Kennis (DTP) leer je de basisprincipes van de printgrafische sector kennen. Zodat je weloverwogen keuzes kunt maken en meteen de juiste drukker benadert.

Wat kun je na het volgen van de opleiding Grafische Kennis (DTP)
Voor wie is de opleiding Grafische Kennis (DTP) bedoeld?
  • Je weet welke programma’s een DTP’er gebruikt, en hoe je hier een ‘drukklaar’ bestand mee kunt maken
  • Je kent de eisen waar bestanden aan moeten voldoen: de drukkersnormen die gebruikt worden, maar ook zaken als afloop, overdruk, transparantie, inkthoeveelheid en papiersoorten
  • Je kent verschillende soorten drukwerk
  • Je weet hoe drukwerk veredeld (rillen, spotvernis, stansvormen) en ‘vergaard’ kan worden (nieten, naaien, lijmen)

Deze training is handig voor iedereen die een breed overzicht wil hebben van hedendaagse druktechnieken. Ben je marketing- of communicatiemedewerker, dan kun je dankzij de training betere strategische keuzes maken voor je campagnes. Ook kun je duidelijker aan de drukker uitleggen wat je wensen en verwachtingen zijn.

Werk je als creatief DTP’er of grafisch ontwerper, en heb je deze vakkennis tijdens je opleiding niet gehad? Dan is de training een mooie aanvulling waarmee je je klanten beter kunt adviseren en bestanden correcter aanlevert.

Meld je aan als lid op OnlineMarketing.nl en ontvang direct een kortingscode voor een cursus bij Competence Factory!
bekijk alle voordelen

Een certificaat of diploma met waarde!

Alle opleidingen sluit je af met een post HBO diploma of een certificaat

Jouw garantie

icon

What you see is what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

icon

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

icon

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Wij werken samen met de volgende partners

Dit zeggen andere over onze cursussen

We werken natuurlijk niet voor niets nauw samen met Competence Factory. Ik was erg onder de indruk van het niveau, maar vooral ook de flexibiliteit en (directe) praktische toepasbaarheid van de training Agile & Scrum die ik heb mogen volgen. (Tim van OnlineMarketing.nl)
Ik heb laatst de training Interaction Design gedaan. Heel inspirerend, leerzaam en zinvol. Je merkt dat je meteen de nieuwe kennis toe gaat passen in je designs. Niet alleen op webdesign maar in alles wat je tegen komt. Trainer met veel kennis van het vak, ook erg fijn dat hij feedback gaf op een opdracht waar ik op dit moment mee bezig ben. (Jessy via Google Reviews)
Ik ben heel erg tevreden over de training "Facebook en Instagram Advertising basis". Prima mix van theorie, praktijk en tips. Tjerk is een fijne docent die zorgt voor een goede balans in de dag. Thx! (Paulus via Google Reviews)
Er was een goede combinatie tussen enerzijds de theorie en het oefenen. De theorie/achtergrond informatie werd op een prettige en toegankelijke manier verteld. De oefening werd goed begeleid en er werd veel en vaak meegedacht om zelf verder te komen in je eigen ontwerp opdracht. Ondanks dat ik de training digitaal heb gevolgd i.v.m. de coronacrisis voelde ik mij onderdeel van de groep en kon ik volwaardig deelnemen. De faciliteiten om digitaal deel te nemen waren goed geregeld! (Stijn via Google Reviews)
Goede, leerzame training als je geen ervaring hebt met designen. Beheers je al een design programma zoals illustrator, dan is een groot deel van de training onnodig. Voor iemand zonder ervaring: top training! (Tamara via Google Reviews)

Grafische Kennis (DTP)

+ certificaat

695.00

(Excl. BTW)
🗸 Betaal zoals je wilt: vooraf, op factuur of gespreid
Boek deze training bij de Competence Factory
Deze training is meestal snel volgeboekt, wacht dus niet te lang!
de mensen die u voorgingen gaven ons een
★ 9,2