Social Media Manager

  • Na afloop kun je onder andere:Je kent de verschillende doelen waarvoor je social media kunt inzetten: van sales tot klanttevredenheid.Jeweet hoe jeresultaatgerichte social media-doelen opstelt, hoe je
Niveau: HBO
Klassikaal + Online

Tijdens de opleiding Social Media Manager laten ervaren trainers je in zeven dagen de mogelijkheden zien van de belangrijkste social media-platforms. Dus wil je snel op aansturend én uitvoerend niveau met social media-marketing aan de slag? Dat kan! Je verkent de strategische kanten van social media-marketing en gaat aan de slag met content, advertising en storytelling. 

Alles over de social media manager opleiding

Met deze opleiding tot social media manager ben jij straks helemaal klaar voor je nieuwe rol. Je leert hoe je vanuit jouw rol de verschillende sociale media kanalen voor jouw organisatie kunt inzetten.

Een social media manager is in feite de online community builder van een bedrijf. Het is namelijk zijn of haar taak om de aanwezigheid van het bedrijf op social media te managen en de interactie daar te ontwikkelen.

Opleiding social media manager: iets voor jou?

Dat je dit nu aan het lezen bent geeft al aan dat je op zijn minst overweegt om social media manager te worden. Maar misschien ben je er nog niet helemaal zeker van of dit ook echt de opleiding voor jou is.

Logisch, want een (extra) opleiding volgen vraagt om een flinke investering in tijd, geld en moeite. Daarom kun je hieronder wat meer lezen over deze veelzijdige functie.

Wat doet een social media manager?

Een social media manager voor de “community” op de verschillende social media kanalen waar een bedrijf actief is. Hij of zij managet welke content er op die platformen wordt gepubliceerd en reguleert de interactie die dat oproept.

Belangrijke KPI’s voor de social media manager zijn dan ook het aantal volgers op de verschillende kanalen, of het aantal reacties dat posts oproepen. Een belangrijk gedeelte van je rol is dus het ontwikkelen van nieuwe manieren om jouw doelgroep via social media te informeren en activeren.

Wat is het salaris van een social media manager?

Als social media manager kun je uitzien naar een goed salaris, maar de precieze hoogte hangt natuurlijk af van onder meer je werkervaring en de sector waar je aan de slag gaat.

Een junior social media manager salaris komt gemiddeld bijvoorbeeld uit tussen de €2500,- en €2800,- bruto. De ondergrens ligt rond de €2000,- en aan de bovenkant kan het oplopen tot wel €3125,-

Voor een meer ervaren social media manager komt het gemiddelde salaris uit tussen de €2500,- en €3500,- met een bovengrens van zo’n €4500,-

Waarom juist deze opleiding social media manager?

Met zoveel aanbod kan het als “social media manager in spé” lastig zijn om de juiste opleiding te vinden.

Bij OnlineMarketing.nl is het ons doel om de kennisontwikkeling binnen onze branche te ondersteunen en te versnellen. Daarom werken we op het gebied van opleidingen en trainingen alleen samen met de beste partij in de markt.

Competence Factory is zo’n partij, die niet voor niets al jaren achter elkaar tot één van de beste opleiders in de (online) marketing comunicatie werd verkozen. Ze kenmerken zich door kleinschalige en persoonlijke trainingen, altijd gegeven door professionals uit de praktijk.

Het volgen van een (extra) opleiding vraagt – zeker als je dit naast een baan doet – veel van je. Tijd, energie, toewijding. Om nog niet te spreken van de geldelijke investering. Kies daarom voor een social media manager opleiding die jou maximaal voorbereidt op het vervullen van deze veelzijdige en dynamische functie.

De opleiding Social Media Manager bestaat uit zeven trainingsdagen en zes trainingen die op elkaar aansluiten:

Wat kun je na het volgen van de opleiding Social Media Manager
Voor wie is de opleiding Social Media Manager bedoeld?

Na afloop kun je onder andere:

  • Je kent de verschillende doelen waarvoor je social media kunt inzetten: van sales tot klanttevredenheid.
  • Je weet hoe je resultaatgerichte social media-doelen opstelt, hoe je doelgroepen definieert en welke kanalen hierbij passen.
  • Je kunt passende contentformats ontwikkelen en een contentplanning opstellen.
  • Je kent de marketing- en advertentiemogelijkheden van de belangrijkste social media-platforms, zoals Facebook, LinkedIn en Instagram.
  • Je kunt een Facebook-strategie opstellen en weet hoe je hiervoor pakkende content creëert.
  • Je weet hoe je een Facebook advertentie-account opzet en kunt deze gebruiken om je doelgroep te bereiken.

Deze opleiding is bedoeld voor professionals die social media op strategisch niveau willen inzetten, coördineren en optimaliseren. Denk aan (freelance) marketing-  en communicatieprofessionals, online marketeers en redacteuren. Marketingkennis is handig, maar niet essentieel.

Meld je aan als lid op OnlineMarketing.nl en ontvang direct een kortingscode voor een cursus bij Competence Factory!
bekijk alle voordelen

Jouw garantie

icon

What you see is what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

icon

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

icon

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Wij werken samen met de volgende partners

Dit zeggen andere over onze cursussen

We werken natuurlijk niet voor niets nauw samen met Competence Factory. Ik was erg onder de indruk van het niveau, maar vooral ook de flexibiliteit en (directe) praktische toepasbaarheid van de training Agile & Scrum die ik heb mogen volgen. (Tim van OnlineMarketing.nl)
Soluta enim adipisci occaecati animi voluptatibus dolorem. Quam nihil omnis et odio. Provident ut quidem dolores consequatur earum. Exercitationem voluptatem voluptatem optio est odit neque.
Soluta enim adipisci occaecati animi voluptatibus dolorem. Quam nihil omnis et odio. Provident ut quidem dolores consequatur earum. Exercitationem voluptatem voluptatem optio est odit neque.
Soluta enim adipisci occaecati animi voluptatibus dolorem. Quam nihil omnis et odio. Provident ut quidem dolores consequatur earum. Exercitationem voluptatem voluptatem optio est odit neque.
Soluta enim adipisci occaecati animi voluptatibus dolorem. Quam nihil omnis et odio. Provident ut quidem dolores consequatur earum. Exercitationem voluptatem voluptatem optio est odit neque.

Social Media Manager

+ diploma

3850.00

(Excl. BTW)
🗸 Betaal zoals je wilt: vooraf, op factuur of gespreid
Boek deze training bij de Competence Factory
Deze training is meestal snel volgeboekt, wacht dus niet te lang!
de mensen die u voorgingen gaven ons een
★ 9,2

Je bent momenteel offline