Visual Storytelling

  • Na het afronden van deze opleiding kun je:zelf zakelijke tekeningen makenuitleggen hoe het komt dat visualisaties impact hebben in een zakelijke context, en wat voor type tekening in welke situatie zi
Niveau: HBO
Klassikaal + Online

En beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Nogal een clich, maar het is ook waar. Beelden trekken eerder deaandacht dan tekst, onze hersenen verwerken ze makkelijkeren beelden blijven beter hangen in ons brein. Gek dus eigenlijk dat we nog steeds dikke rapportages tikken, paginas notulen schrijven en slides vol bullets presenteren. Kunnen we niet beter alles tekenen?Niet helemaal: juist de combinatie van beeld en tekst werkt goed. Daarom zijn infographics ook zo populair. Wil je optimaal communiceren, dan is het handig dat je beide talen kent. In de opleiding Visual Storytelling leer je zelf beelden maken om je verhaal beter over te brengen.Zo is de opleiding opgebouwdDe opleiding Visual Storytelling bestaat uit zeven trainingsdagen en vier trainingen die op elkaar aansluiten:Zakelijk TekenenInfographics MakenVisuele ContentcreatieOnline Storytelling

Wat kun je na het volgen van de opleiding Visual Storytelling
Voor wie is de opleiding Visual Storytelling bedoeld?

Na het afronden van deze opleiding kun je:

  • zelf zakelijke tekeningen maken
  • uitleggen hoe het komt dat visualisaties impact hebben in een zakelijke context, en wat voor type tekening in welke situatie zinvol is
  • de juiste stappen zetten om zelf een infographic te maken
  • je verhaal terugbrengen tot de essentie die je wilt communiceren
  • zelf creatieve, effectieve infographics maken
  • verschillende designtools gebruiken
  • snel creatieve, effectieve visuele content creëren
  • een verhaal vertellen via een strategische combinatie van mediakanalen
  • een vlog of virale video maken

De opleiding Visual Storytelling is voor alle professionals die krachtiger willen communiceren door gebruik van visuele verhalen en content. We zien hier niet alleen ervaren communicatie- en marketingadviseurs terug, juist ook afdelingsmanagers, projectmanagers, PR-specialisten, HR medewerkers en junior marketeers. Je rapportages, presentaties en social uitingen zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Meld je aan als lid op OnlineMarketing.nl en ontvang direct een kortingscode voor een cursus bij Competence Factory!
bekijk alle voordelen

Een certificaat of diploma met waarde!

Alle opleidingen sluit je af met een post HBO diploma of een certificaat

Jouw garantie

icon

What you see is what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

icon

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

icon

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Wij werken samen met de volgende partners

Dit zeggen andere over onze cursussen

We werken natuurlijk niet voor niets nauw samen met Competence Factory. Ik was erg onder de indruk van het niveau, maar vooral ook de flexibiliteit en (directe) praktische toepasbaarheid van de training Agile & Scrum die ik heb mogen volgen. (Tim van OnlineMarketing.nl)
Ik heb laatst de training Interaction Design gedaan. Heel inspirerend, leerzaam en zinvol. Je merkt dat je meteen de nieuwe kennis toe gaat passen in je designs. Niet alleen op webdesign maar in alles wat je tegen komt. Trainer met veel kennis van het vak, ook erg fijn dat hij feedback gaf op een opdracht waar ik op dit moment mee bezig ben. (Jessy via Google Reviews)
Ik ben heel erg tevreden over de training "Facebook en Instagram Advertising basis". Prima mix van theorie, praktijk en tips. Tjerk is een fijne docent die zorgt voor een goede balans in de dag. Thx! (Paulus via Google Reviews)
Er was een goede combinatie tussen enerzijds de theorie en het oefenen. De theorie/achtergrond informatie werd op een prettige en toegankelijke manier verteld. De oefening werd goed begeleid en er werd veel en vaak meegedacht om zelf verder te komen in je eigen ontwerp opdracht. Ondanks dat ik de training digitaal heb gevolgd i.v.m. de coronacrisis voelde ik mij onderdeel van de groep en kon ik volwaardig deelnemen. De faciliteiten om digitaal deel te nemen waren goed geregeld! (Stijn via Google Reviews)
Goede, leerzame training als je geen ervaring hebt met designen. Beheers je al een design programma zoals illustrator, dan is een groot deel van de training onnodig. Voor iemand zonder ervaring: top training! (Tamara via Google Reviews)

Visual Storytelling

+ diploma

3750.00

(Excl. BTW)
🗸 Betaal zoals je wilt: vooraf, op factuur of gespreid
Boek deze training bij de Competence Factory
Deze training is meestal snel volgeboekt, wacht dus niet te lang!
de mensen die u voorgingen gaven ons een
★ 9,2