Webredactie

  • Je weet hoe je organisatiedoelen vertaalt naar een online strategieJe kunt toptaken en user stories benoemen voor je websiteJe voert eenvoudig een usability-onderzoek uitJe kunt een contentstrategie u
Niveau: HBO
Klassikaal + Online

Lang geleden hield een webredacteur zich alleen bezig met teksten schrijven en publiceren. Inmiddels ben je als webredacteur eerder een contentstrateeg, die precies weet hoe je met content je doelgroep bereikt en aan je bindt. In de cursus Webredactie leer je hoe je organisatiedoelen vertaalt naar een doordachte onlinestrategie. Aan de hand van een casus stel je een strategie op, waarbij je relevante content creert voor verschillende online kanalen. Ook ga je aan de slag met toegankelijk en wervend schrijven, en maak je kennis met verschillende formats. Daarnaast maak je verschillende beheertools, zoals een stijlgids en briefings.Bij deze cursus Webredactie ontvang je gratis het Handboek Online Redactie door Geert Poort en Corona de Wert.

Wat kun je na het volgen van de opleiding Webredactie
Voor wie is de opleiding Webredactie bedoeld?
  • Je weet hoe je organisatiedoelen vertaalt naar een online strategie
  • Je kunt toptaken en user stories benoemen voor je website
  • Je voert eenvoudig een usability-onderzoek uit
  • Je kunt een contentstrategie uitwerken
  • Je kunt beheertools zoals een contentkalender, stijlgids en briefings opzetten
  • Je bent bekend met het online leesgedrag van de doelgroep
  • Je schrijft en redigeert aantrekkelijke en heldere teksten
  • Je weet waar toegankelijke, vindbare en deelbare content aan moet voldoen

De cursus webredactie is geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met contentcreatie: online redacteuren, contentmanagers, online marketeers, communicatiemedewerkers.

Meld je aan als lid op OnlineMarketing.nl en ontvang direct een kortingscode voor een cursus bij Competence Factory!
bekijk alle voordelen

Een certificaat of diploma met waarde!

Alle opleidingen sluit je af met een post HBO diploma of een certificaat

Jouw garantie

icon

What you see is what you pay

Je betaalt gewoon de prijs die je op de website ziet. Nooit bijkomende kosten.

icon

Les in creatieve spaces

Voel je thuis en leef je uit. Teken je ideeën gerust uit op de white walls.

icon

Transparant over locatie

Trainingen zijn altijd in Utrecht, pal naast het Centraal Station.

Wij werken samen met de volgende partners

Dit zeggen andere over onze cursussen

We werken natuurlijk niet voor niets nauw samen met Competence Factory. Ik was erg onder de indruk van het niveau, maar vooral ook de flexibiliteit en (directe) praktische toepasbaarheid van de training Agile & Scrum die ik heb mogen volgen. (Tim van OnlineMarketing.nl)
Ik heb laatst de training Interaction Design gedaan. Heel inspirerend, leerzaam en zinvol. Je merkt dat je meteen de nieuwe kennis toe gaat passen in je designs. Niet alleen op webdesign maar in alles wat je tegen komt. Trainer met veel kennis van het vak, ook erg fijn dat hij feedback gaf op een opdracht waar ik op dit moment mee bezig ben. (Jessy via Google Reviews)
Ik ben heel erg tevreden over de training "Facebook en Instagram Advertising basis". Prima mix van theorie, praktijk en tips. Tjerk is een fijne docent die zorgt voor een goede balans in de dag. Thx! (Paulus via Google Reviews)
Er was een goede combinatie tussen enerzijds de theorie en het oefenen. De theorie/achtergrond informatie werd op een prettige en toegankelijke manier verteld. De oefening werd goed begeleid en er werd veel en vaak meegedacht om zelf verder te komen in je eigen ontwerp opdracht. Ondanks dat ik de training digitaal heb gevolgd i.v.m. de coronacrisis voelde ik mij onderdeel van de groep en kon ik volwaardig deelnemen. De faciliteiten om digitaal deel te nemen waren goed geregeld! (Stijn via Google Reviews)
Goede, leerzame training als je geen ervaring hebt met designen. Beheers je al een design programma zoals illustrator, dan is een groot deel van de training onnodig. Voor iemand zonder ervaring: top training! (Tamara via Google Reviews)

Webredactie

+ certificaat

1225.00

(Excl. BTW)
🗸 Betaal zoals je wilt: vooraf, op factuur of gespreid
Boek deze training bij de Competence Factory
Deze training is meestal snel volgeboekt, wacht dus niet te lang!
de mensen die u voorgingen gaven ons een
★ 9,2