Home Kennisbank Affiliate marketing Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

1K
Ruben de Vries SEO specialist

Wellicht vraag je jezelf af wat nu precies de voordelen van affiliate marketing zijn?

In het kort heb ik op de ‘Wat is affiliate marketing?’ pagina al even uitgelegd wat de grootste voordelen zijn. Dit zijn echter niet de enige.

Het grootste voordeel van affiliate marketing is dat je zelf geen vermogen nodig hebt om van start te gaan. Er is geen inkoop nodig, het bedrijf wat gepromoot wordt, dient de producten bij de consument af te leveren en hier sta jij verder volledig buiten.

Affiliate marketing zorgeloos?

Affiliate marketing is in vergelijking met andere verdienmodellen redelijk zorgeloos. Je hoeft namelijk niet flink te investeren en je loopt dus geen groot risico. Dit is natuurlijk helemaal anders als je volledige inkomen is gebaseerd op affiliate inkomsten. Als je dan een maand weinig leads hebt aangeleverd, zal je die maand minder omzet draaien. Tegen deze fluctuatie zul je dus als affiliate ondernemer moeten kunnen. Als de bezoekers vooral organisch (dus via zoekmachine optimalisatie) binnenkomen hoef je jezelf hier weinig zorgen om te maken. Je maakt hier namelijk geen kosten mee en iedere euro die verdiend wordt, kan direct gezien worden als winst. Affiliate marketing, the sky is the limit!

In blogs over internet ondernemen en over affiliate marketing komt de term ‘The Sky is the Limit’ vaak voor. Denk er maar eens over na als je er op een dag erachter komt dat je iedere dag één klant aanbrengt bij een webshop waarmee €35,- per dag verdiend wordt. Dat is dus €245,-  per week en per maand gemiddeld €1085,-. Maar, stel je nu eens voor dat je die ene klant kan verdubbelen of misschien wel kan verdriedubbelen. Reken maar uit hoeveel inkomsten je hieruit per maand kunt halen, iedere maand weer. Deze vorm van online marketing is dus misschien zo verkeerd nog niet.

Hier komt de term ‘The Sky is the Limit’ vandaan. Het enige waar je jezelf op kan focussen is het zoeken van potentiële klanten en deze interesseren voor de producten die goed bij ze passen.

Leer meer over affiliate marketing op onderstaande pagina’s, hier geef ik antwoord op de volgende vragen:

Was dit artikel nuttig?
lezers vonden dit nuttig, 0 niet

Deel