Review LinkPizza| Ervaringen met omzet of bereik vergroten

LinkPizza is een platform met twee gezichten. (Meestal is het niet bijzonder positief wanneer je dat over iemand schrijft, maar in dit geval is het de grote kracht.) Lees mijn ervaringen met Linkpizza in deze review over beide zijden van het platform. 

Zelf ben ik vooral enthousiast over de mogelijkheden om via LinkPizza makkelijk een extraatje te verdienen met je website. Daar ga ik straks dus eerst mijn ervaring over delen, maar eerst een belangrijke vraag. 

LinkPizza brengt affiliate, content en influencer marketing samen

Wat is LinkPizza? 

LinkPizza is een platform dat content-, influencer- en affiliate marketing eenvoudig maakt. Je kunt het gebruiken om eenvoudig geld te verdienen met de content op je website, of om geschikte influencers en websites te vinden die jouw product willen promoten via hun kanalen.

In deze review bespreek ik beide kanten kanten van het platform apart. Geen zin om alles te lezen en meteen aan de slag met LinkPizza? 

Klik hier en ontdek hoe je via LinkPizza geld verdient met jouw content

Klik hier voor meer informatie over het adverteren via LinkPizza

Wat is LinkPizza?

Met LinkPizza kun je gemakkelijk affiliate links aan je content toevoegen om daar geld mee te verdienen. Ook is het een plek waar adverteerders en publishers elkaar kunnen vinden. De adverteerder plaatst een campagne en de publisher kan hier op reageren met een aanbod en vraagprijs.

? Wat is jouw ervaring met geld verdienen via LinkPizza?

Zelf ben ik al een tijdje actief als publisher op LinkPizza, met verschillende websites en kanalen. Dat bevalt goed. Meer daarover lees je hieronder.

? Wat is jouw ervaring met adverteren via LinkPizza?

Hier ben ik wat minder actief in, maar ik heb wel een paar campagnes gedraaid. Ook mijn ervaringen daarmee lees je verderop in deze LinkPizza review.

Mijn ervaring met geld verdienen via LinkPizza als publisher 

LinkPizza maakt het gemakkelijk om geld te verdienen met je content, doordat het automatisch affiliate links maakt van uitgaande links in je artikelen. 

Got it? Nee? Dit is wat ik daarmee bedoel. 

In affiliate marketing promoot je andermans product of dienst via jouw website, e-mail nieuwsbrief of social media. In ruil voor het doorsturen van klanten, ontvang je van de verkopende partij een percentage van het aankoopbedrag. 

Het voordeel is dat je zelf geen webshop of voorraden hoeft te beheren, of een klantenservice hoeft bij te houden.  

Het nadeel is dat het nog best een flink karwei kan zijn om de juiste affiliate programma’s, producten en links te vinden. Om via zo’n link geld te kunnen verdienen, moet je je website namelijk aanmelden bij een affiliate programma als Daisycon, Trade Tracker of het partnerprogramma van Bol.com. De meeste verkopers zijn niet bij meerdere programma’s aangesloten, met als gevolg dat het vaak nogal een puzzel is om de juiste producten te vinden om te promoten in je artikelen. 

Ja, dat is nu net niet de bedoeling van simpel geld verdienen met affiliate marketing. Wij willen nog slapender rijk worden!

Overal en altijd geld verdienen met affiliate marketing: de heilige graal voor veel online marketeers

That’s where LinkPizza comes in

LinkPizza lost dit op door al die verschillende programma’s op één locatie samen te brengen. Is LinkPizza aan je site gekoppeld? Dan wordt iedere link naar een website die is aangesloten bij een van de grote affiliate programma’s, automatisch “gemonetized”.

In minder hippe internettermen: ieder van die links levert je automatisch geld op, wanneer iemand die daarop klikte een aankoop doet.

Zo ben je veel minder tijd kwijt met het zoeken naar de juiste producten, daar een affiliate link voor te genereren en die in je content in te passen. Ook is het lekker om op één dashboard te kunnen bijhouden wat je nu eigenlijk verdient met die links.

Het nadeel is dat je via de dashboards van Trade Tracker, Daisycon of het partnerprogramma van Bol.com vaak meer mogelijkheden hebt op het gebied van promo materiaal, zoals banners of klikbare productvertoningen.

Voordelen

  • De inkomsten van verschillende affiliate programma’s overzichtelijk op één dashboard volgen
  • Eén plugin of stuk code implementeren op je website, in plaats van een aparte code voor ieder programma
  • Bespaar veel kostbare tijd door niet voor ieder product een unieke affiliate link te hoeven genereren

Nadelen

  • Mist de mogelijkheid om simpel banners of product vertoningen te genereren, zoals het partnerprogramma van Bol.com of Daisycon en Trade Tracker dat wel hebben

Conclusie: voor wie?

Zelf heb ik uitstekende ervaringen met LinkPizza voor publishers. We gebruiken het hier op OnlineMarketing.nl en daarnaast heb ik nog een aantal eigen websites waar ik de plug-in ook heb geïnstalleerd.

Zonder dat je er veel omkijken naar hebt, levert het al met al toch een leuk extraatje op. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik tijdens het schrijven van een artikel nu zonder extra stappen een link kan toevoegen, zodat ik niet uit mijn “flow” raak.

De plug-in is daarmee een aanrader voor mensen die net als ik verschillende websites beheren en het leuk vinden om over verschillende onderwerpen te schrijven. Ook is het een aanrader voor websites met veel content en bezoekers, om zeker te weten dat je geen onnodige inkomsten misloopt op een link die je te gelde had kunnen maken.

Geld verdienen als publisher

Affiliate marketing is niet de enige manier om geld te verdienen via LinkPizza. In mijn ervaring kan het nog een stuk harder oplopen wanneer je ook reageert op campagnes van adverteerders, die op zoek zijn naar kanalen om hun product of dienst te promoten.

Meer over die campagnes lees je hieronder. Wanneer je bent aangemeld als publisher, zijn dit het soort opdrachten waar je op kunt reageren met wat jij te bieden hebt en wat je daar voor beloning voor wenst te ontvangen.

Mijn ervaring met je bereik vergroten via LinkPizza als adverteerder

De tweede peiler van LinkPizza is dat ze ondernemers in contact brengen met de juiste influencers of publishers om hun merk te promoten. Daar ga ik dan ook in het tweede deel van deze review wat dieper op in.

Ook deze functie werkt heel eenvoudig,

Nadat je je hebt aangemeld als adverteerder, begin je met het aanmaken van een campagne. Daarin omschrijf je wat je wilt promoten en wat voor samenwerking je zoekt. Wil je bijvoorbeeld een review op een website of blog voor meer vertrouwen en leads? Of liever een winactie via social media om je exposure een boost te geven?

Mijn ervaring is dat je al vrij snel een behoorlijk aantal serieuze en professionele pitches hebt om uit te kiezen. Daarbij zie je wat de publisher jou te bieden heeft, wat hij of zij daarvoor vraagt en wat diens scores (aantal volgers en sterkte van het domein bijvoorbeeld) zijn.

Bij het opstellen van je campagne kun je overigens al bepaalde eisen stellen aan die scores, zodat je alleen voorstellen ontvangt die bij jouw ideale plaatje passen.

Minpuntje: toen ik voor het eerst in aanraking kwam met LinkPizza, was het nog gratis om een campagne op te zetten. Dat maakte het bij uitstek iets om eens te proberen. Inmiddels moet je een (vrij prijzig) abonnement afsluiten, of opstartkosten betalen per campagne.

Voordelen

  • Het opstellen van een campagne is eenvoudig en je ontvangt meestal snel en kwalitatief goede voorstellen
  • Door het instellen van je budget of het soort vergoeding scheid je eenvoudig het kaf van het koren
  • Onderhandelen met geïnteresseerde publishers verloopt meestal vlot en snel

Nadeel

  • Tegenwoordig betaal je set-up kosten per campagne, of moet je een behoorlijk prijzig maandabonnement afsluiten. Voor kleine ondernemingen is de drempel daarmee vrij hoog geworden

Daar staat tegenover dat het platform hierdoor wel de minder serieuze gebruiker heeft weggefilterd. Ellek nadeel heb ze voordeel, zoals ze in Amsterdam zeggen.

Conlusie: voor wie?

Het adverteerders gedeelte van LinkPizza is ideaal voor bedrijven die serieus aan de slag willen met hun content marketing en die hier budget voor beschikbaar hebben.

Voor kleine bedrijven en ondernemers die op zoek zijn naar (micro) influencers om de naamsbekendheid van hun product langzaam maar zeker te vergroten, is het door de vrij hoge drempel minder geschikt. Bovenop de opstartkosten, komen immers nog de kosten die je de publisher moet betalen voor het maken en delen van de content.

Toch liggen er ook voor kleinere bedrijven die durven te investeren in influencer of content marketing zeker kansen bij LinkPizza.

Tot slot: als ik nog één wens had…

Aan het begin van dit artikel schreef ik dat de twee gezichten van LinkPizza de grote kracht van platform zijn. En dat meende ik, maar het brengt me ook bij de grootste wens die ik persoonlijk koester voor platform.

Wanneer je LinkPizza als publisher én adverteerder wilt gebruiken, zul je twee accounts aan moeten maken. Vanaf het ene account wordt dan maandelijks het geld dat jouw affiliate links hebben opgeleverd naar je bankrekening gestort. Ondertussen moet je dat geld dan weer overmaken naar je adverteerder account om daar een campagne te kunnen starten.

LinkPizza zou voor mij écht af zijn wanneer je ook dat vanuit één account kunt regelen. Zodat je het geld dat je verdient met je eigen artikelen, direct kunt herinvesteren in een campagne om je naamsbekendheid te vergroten.

Wanneer je – zoals ik – werkt met verschillende websites met verschillende doelstellingen, zou het toch heerlijk zijn om op die manier content, affiliate en influencer marketing op één plek te kunnen verweven tot een zichzelf voedende marketing machine?

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…