Vind de beste SEO cursus online voor jou. Welke ga jij volgen?

Je hebt besloten om een SEO cursus te volgen omdat je graag meer wilt weten over deze fascinerende manier om meer mensen naar je website te trekken. Of misschien zie je wel een toekomst voor jezelf weggelegd als succesvolle SEO-expert.

Wat jouw reden ook is: zoekmachine optimalisatie (SEO) is altijd een goed onderwerp om je in te verdiepen.

Enig probleem: je weet nog niet goed waar. Dat is niet zo gek, want het aanbod van SEO cursussen is gigantisch. Zo zie je al snel door de bomen het bos niet meer.

Daarom verzamelden wij de interessantste online SEO cursussen voor je. Juist SEO is namelijk bij uitstek iets om thuis, in je eigen tijd te leren.

wat is de beste seo cursus online

Online SEO cursus met community om van elkaar te leren

First up: onze eigen online SEO Cursus.

Uren aan videomateriaal, opgenomen door onze eigen SEO guru Ruben de Vries. Deze cursus wordt ook gebruikt aan Hogeschool Rotterdam en is nu voor jou beschikbaar voor slechts €99,-

But wait, there’s more ?

Behalve een complete stoomcurus met alle SEO-basiskennis krijg je ook toegang tot onze online communnity. Daar kun je al je vragen stellen waar je in de cursus tegenaan loopt en sparren met mensen zoals jij.

Bekijk de cursus hier.

Gratis SEO cursussen

Goedkoop is duurkoop, hoor je wel eens. Vaak is dat inderdaad het geval, maar het zal geen verrassing voor je zijn dat het in online marketing vaak juist een goede strategie is om iets gratis weg te geven.

SEO is een populair onderwerp, waar veel naar gezocht wordt en wat voor mensen veel waarde heeft. Het gevolg: tal van bedrijven delen gratis hun kennis over zoekmachine optimalisatie (in ruil voor bijvoorbeeld je e-mailadres) in de hoop dat je later van hun diensten gebruik zult maken.

Dat geldt in ieder geval voor nummer 2 in de lijst. Gelukkig is dat nu net een dienst die ook écht de moeite waard is om te gaan gebruiken wanneer je straks wat beter thuis bent in SEO…

1. Gratis SEO cursus van Google

Om de beginselen van zoekmachine optimalisatie te leren, kun je natuurlijk uitstekend terecht bij de bron: Google zelf.

In deze gratis cursus in de Digitale Werkplaats van Google wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat om gevonden te worden in zoekmachines. Daarbij wordt een brede oriëntatie aangenomen. Er wordt dan ook niet alleen gekeken naar SEO, maar ook naar hoe je met advertenties extra zichtbaarheid kunt genereren.

Deze gratis cursus van Google is een mooie plek om te beginnen wanneer je nog helemaal niets weet van SEO. Als je de beginselen al onder de knie hebt, dan gaat hij niet genoeg de diepte in om jezelf écht te ontwikkelen.

2. 7 daagse mailcourse van SEOJet

SEOJet is een ontzettend krachtige linkbuilding tool, die zich volledig richt op het zo efficiënt mogelijk maken van je linkbuilding proces.

Wie zich al eens heeft beziggehouden met zoekmachine optimalisatie weet dat linkbuilding één van de moeilijkste onderdelen hiervan is. SEOJet haalt het gokwerk hieruit en vertelt je precies hoe je een zo efficiënt en sterk mogelijk backlink profiel maakt. (En je kunt deze tool nog eens gratis proberen ook!)

Natuurlijk betekent het ook dat de makers van deze tool het nodig weten over SEO. Hun gratis, 7-daagse mail cursus is dan ook zeker de moeite waard.

Dit is geen cursus die alle facetten van SEO laat zien. In plaats daarvan richt Adam – de man achter SEOJet – zich op zijn expertise: linkbuilding. Met één mail per dag leert hij je zijn gouden strategie voor linkbuilding die zorgt voor een optimaal backlinkprofiel en dus hoge noteringen in Google.

3. De gratis SEO cursus van OnlineMarketing.nl (meest complete van de drie)

Wij doen niet aan valse bescheidenheid. Daarom hoeven we er niet omheen te draaien dat onze eigen zoekmachine optimalisatie masterguide ook gewoon heel erg compleet is.

In tegenstelling tot de twee hierboven komen hierin wel alle onderwerpen aan bod, waardoor het een bredere kennismaking is met SEO.

Van het snappen hoe Google eigenlijk in elkaar zit, tot hoe je jouw SEO succesvol kunt uitbesteden als je er uiteindelijk toch geen zin meer in hebt.

Betaalde online SEO cursussen

Dat er prima gratis cursussen zijn, wil niet zeggen dat het zonde van je geld is om een betaalde cursus te kiezen. Er zijn verschillende uitstekende online SEO cursussen, waar je tegen betaling een zeer compleet inzicht krijgt voorgeschoteld.

Om jouw keuze misschien iets makkelijker te maken, kunnen we er eentje van harte aanbevelen.

Masterclass SEO Copywriting

Deze online SEO copywriting training wordt georganiseerd door onze opleidingspartner in Utrecht, Competence Factory.

Al hun trainingen worden met de grootst mogelijk zorg samengesteld en aangeboden door experts uit het werkveld. Zo weet je zeker dat je écht waardevolle inzichten krijgt wanneer je bij hen een training, cursus of opleiding volgt. Aanrader!

SEO Cursus van IMU

IMU is één van de top-opleiders op het gebied van online marketing in Nederland. Daarbij is organisch verkeer altijd een belangrijke pijler geweest van hun succes. Ze weten dus waar ze het over hebben.

Het belangrijkste bewijs? Ze staan bovenaan wanneer je zoekt op “SEO cursus” (kijk maar, onder de advertenties ? )

Een voorbeeld van een SEO cursus die zelf goed scoort in Google

Wil je leren hoe jij ook dit soort posities behaalt? Dan is deze cursus voor jou. Neem snel een kijkje bij de onderwerpen die aan bod komen!

Nog eentje dan…

Goed, nog eentje dan, die gewoon “ouderwets” offline is te volgen.

Tenslotte kun je ook aan de Hogeschool van Amsterdam een uitgebreide SEO cursus volgen. Ook in dit programma komen alle facetten aan bod. En je hebt na afloop ook nog eens een certificaat van een erkende leerinstelling.

Wat is jouw favoriete cursus? Laat het vooral weten in de comments, dan zorgen we samen voor een nóg uitgebreidere lijst met de besute SEO cursussen van Nederland!

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…