Videoproducties een slimme en hippe vorm van online marketing 

Online marketing kent tal van verschillende vormen. Populair zijn Search Engine Optimization (SEO) en bijvoorbeeld adverteren via sociale kanalen. Heb je het gebruik van een videoproductie al eens overwogen? Het helpt je de aandacht van de doelgroep van een bedrijf langer vast te houden. Men vindt het leuker om snackable content geserveerd te krijgen, dan een uitgebreide tekst. In het bijzonder, wanneer een potentiële consument nog helemaal niet weet of deze geïnteresseerd is in een onderwerp of product. In dit artikel vertelt een specialist op het gebied van een videoproductie Amsterdam meer over de voordelen en mogelijke toepassingen van video’s binnen online marketing. 

Korte en krachtige promotiefilm laat USP’s zien 

Zoals reeds genoemd werd, is de concentratieboog van een gemiddelde internetter beperkt. We scrollen de hele dag door onze tijdlijn op Instagram en Facebook, werpen een snelle blik op het laatste sportnieuws en scannen de headlines in de krant. Het maakt dat content vooral kort en krachtig moet zijn. Een promotiefilm laten maken past bij dat doel. Inzet van zo’n promotiefilm is een korte beschrijving van de USP’s van een organisatie. Niet door deze domweg op te sommen, maar juist door deze te combineren met beelden uit de praktijk. Geef de kijker een uniek kijkje in de keuken, op de werkvloer, met echte collega’s. 

Naast een kijkje in de keuken kan ook een video met testimonials helpen om consumenten te overtuigen van je product of service. Laat bestaande klanten vertellen wat jouw organisatie zo uniek maakt; wat heeft het hen gebracht? 

Combineer een korte video met een langere tekst 

Met een korte video op sociale media trek je de aandacht van de doelgroep. Probeer de kijker te boeien en te verleiden om zich verder in een onderwerp, product of service te verdiepen. Dit doe je door de consument te wijzen op een artikel op je eigen website. De interesse van de consument is in de video al gewekt; het artikel helpt hem of haar te overtuigen van jouw product of service. Vergeet de call to action niet in het artikel te verwerken! De combinatie is zeer krachtig, mede doordat een longread op je website kan helpen deze beter te laten scoren in de zoekmachine. Het vergroot het aantal bezoekers naar de website. Uitsluitend lange artikelen publiceren maakt echter dat een potentiële consument al snel, na één of twee alinea’s afhaakt. Je zal de consument eerst moeten prikkelen.  

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…