6 beste affiliate software & tools voor meer omzet in 2021

Het afgelopen jaar is online meer geld verdiend dan ooit. Webshops zagen hun omzet door het plafond gaan, maar ook mensen die hun geld verdienen met bloggen boerden goed. In dit artikel vind je de beste affiliate software, tools en programma’s om daar in 2021 n贸g meer uit te halen.

We bespreken een aantal veelgebruikte affiliate programma’s, tools en vergelijkbare software.

Wat is voor jou de beste affiliate software om jouw doelen mee te bereiken? Hebben we misschien iets gemist dat niet had mogen ontbreken? Laat het even weten in de comments ?

Inhoud:

Onze tip

Voordelen

Prijs

Affiliate Held plugin

  • Super power je affiliate site

  • Altijd moeiteloos een up-to-date aanbod

  • Meer conversie door krachtige vergelijkingen

Leer van een affiliate pro

Jacko Meijaard is één van de succesvolste affiliate marketeers van Nederland. En jij kunt van hem leren, dankzij zijn online cursus en inspirerende community!

Liever verdienen met crypto?

Altijd al willen starten met beleggen in crypto? Leer de fijne kneepjes en 

Wat is affiliate software?

Affiliate software helpt een webshop om andere websites reclame te laten maken voor verkochte producten. Het houdt bij wanneer een klant op de advertentie of link op die andere website klikt, om vervolgens een product te kopen in de webshop.

Ideaal voor nieuwe websites die nog niet veel bereik hebben, om toch snel de juiste doelgroep te kunnen aanspreken met hun producten of diensten.

Een goed voorbeeld zijn een aantal van de links in dit artikel. Wanneer iemand op zo’n link klikt en vervolgens klant wordt bij die partij, dan krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dat kost jou als “klikker” niks extra: de verkopende partij betaalt die vergoeding.

Eigenlijk is het gewoon het bedrag dat de verkoper betaalt voor de gemaakte reclame. Net zoals je zou betalen voor een advertentie in Google, op Facebook of op de televisie.

Disclaimer: dat er affiliate links in dit artikel zijn verwerkt, doet niets af aan het feit dat we enthousiast zijn over elk genoemd programma. We gebruiken ze zelf namelijk ook, op deze website of een andere 馃槈

Een selectie van de beste affiliate software

Hieronder geven we je een overzicht van de – volgens ons – beste affiliate software die we zelf gebruiken. Dat kan op deze website zijn, of op een andere site die iemand van de redactie beheert.

Dit is dus geenszins een complete lijst van de beste affiliate software. Daarom horen we graag van jou in de reacties: welke software hebben we niet genoemd die volgens jou 茅cht niet mag ontbreken?

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat affiliate software voor de verkopende of promotende partij natuurlijk heel anders werkt. Daarom hebben we dat onderscheid in de tussenkoppen zoveel mogelijk aangegeven. Daarnaast staat waar relevant een onderscheid tussen de inzet voor verkoper of publisher.

Affiliate software voor verkopers maak het gemakkelijker om producten door andere websites te laten promoten.

Affiliate software voor publishers helpt jou als beheerder van een blog of website om de juiste producten te vinden om aan te prijzen.

1. Plug&Pay (verkoper & publisher)

Plug&Pay is een online betaalsysteem met een ingebouwde affiliate functie. Dat maakt het erg eenvoudig om, naast het accepteren van betalingen in je webshop, je product ook te laten promoten door aangesloten websites.

Als verkoper kun je dus eenvoudig je eigen affiliate programma maken. Vervolgens kun je publishers uitnodigen om jouw product voor je te promoten.

Als publisher krijg je toegang tot de aangesloten producten. Die kun je promoten om er een omzet mee te verdienen. Nadeel is wel dat er geen duidelijk overzicht is van alle producten en diensten die je kunt promoten.

2. PayPro (verkoper & publisher)

PayPro is erg vergelijkbaar met Plug&Pay. Ook dit is een betaalsysteem met een ge茂ntegreerde affiliate optie.

Als verkoper werkt PayPro vrijwel hetzelfde als Plug&Pay. Dankzij het vaste netwerk van promotors van PayPro krijg je wel toegang tot een heel nieuwe groep van publishers.

Persoonlijk vind ik deze affiliate software als publisher nog net wat lekkerder werken dan Plug&Pay. Zelf werk ik er voor een aantal andere websites mee. De keuze uit producten en diensten om te promoten is breed en overzichtelijk, en de commissies zijn doorgaans goed.

Wanneer je – zoals wij – een belangrijk deel van je omzet haalt uit affiliatelinks, dan is het natuurlijk belangrijk om daar een goed overzicht van te bewaren.

Als je werkt met een WordPress-website dan werkt deze plugin daar perfect voor. In plaats van direct naar een affiliate link te verwijzen, maar je hiervoor in het dashboard van de plugin een custom link aan.

Je voert het doel in (de specifieke affiliate link die jouw verwijzing registreert), geeft de link een naam en kiest de slug.

Zo zien je affiliate links er allereerst een stuk “cleaner” uit. Kijk maar eens naar de link onder die knoppen hierboven. Veel beter toch dan wanneer alle paramaters van het affiliate netwerk erinstaan?

Daarnaast geeft het je in het dashboard van de plugin een prachtig overzicht van welke links het meeste worden aangeklikt. Zo weet jij waar je (nog meer) op moet sturen.

In de plugin omgeving van WordPress te vinden als “Affiliate Links Lite”.

4. Affiliate netwerken (verkoper & publisher)

Dan zijn er natuurlijk nog gewoon de klassieke affiliate programma en netwerken om je bij aan te melden.

Het klinkt misschien een beetje als een inkoppertje, maar deze programma’s zijn te belangrijk in de affiliate markt om ze onbenoemd te laten.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het Bol.com partnerprogramma
  • De variant van Amazon
  • TradeTracker
  • Daisycon

5. Woosa (verkopers)

Heb je een WooCommerce webshop en wil je ook profiteren van het affiliate netwerk van Bol? Zet dan je aanbod heel eenvoudig ook op Bol.com met de plug-in van Woosa.

Hiermee maak je in een handomdraai je aanbod beschikbaar in de grootste webshop van Nederland. Daarmee profiteer je niet alleen van het grote bereik van Bol. Daarnaast kunnen jouw producten ook direct gepromoot worden door publishers, dankzij het affiliate netwerk van Bol. Dat is dus dubbel zoveel extra bereik.

(Dit bedrijf ontwikkelde overigens ook een plug-in voor Amazon. Ook die vind je via de knop hierboven. En ook daar kun je profiteren van een groot bereik en een aangesloten affiliate programma.)

6. LinkPizza

Last but not least: een persoonlijke favoriet die ik al jaren met veel plezier gebruik.

Als affiliate software is LinkPizza vooral voor publishers interessant. Wat deze software doet, is namelijk alle links die jij plaatst naar verkopers met een affiliate product automatisch monetizen.

Huh?

Anders gezegd: LinkPizza zorgt ervoor dat je ook echt geld verdient aan elke link waar dat mogelijk is. Ook wanneer je zelf geen lid bent van het benodigde affiliate netwerk of niet de juiste links gebruikt.

Daarmee heb je in 茅茅n klap toegang tot een gigantisch aanbod van webshops om te promoten. Zo heb je voor iedere doelgroep en elk stuk content wel iets om geld mee te verdienen.

Bekijk:

Of lees meer over deze affiliate software in onze LinkPizza review.

7. Affiliate Held

Wanneer je eenmaal een tijdje bezig bent met affiliate marketing, zul je ontdekken hoeveel tijd er gaat zitten in het up-to-date houden van je producten listings.

Het aanmaken van affiliate links.

Bijhouden welke producten nog actueel en op voorraad zijn. Prijswijzigingen. En ga zo maar door.

Maak het je (toekomstige) zelf daarom makkelijk, met de enige WordPress plugin die je als affiliate marketeer ooit nodig zult hebben.

Affiliate Held maakt het namelijk gemakkelijker dan ooit om affiliate links aan te maken, je productfeeds up-to-date te houden, krachtig converterende vergelijkingen te maken en nog heel veel meer!

Ontdek het zelf en check hier wat deze plugin allemaal voor jouw affiliate business kan doen.

Onze tip

Voordelen

Prijs

Affiliate Held plugin

  • Super power je affiliate site

  • Altijd moeiteloos een up-to-date aanbod

  • Meer conversie door krachtige vergelijkingen

Leer van een affiliate pro

Jacko Meijaard is één van de succesvolste affiliate marketeers van Nederland. En jij kunt van hem leren, dankzij zijn online cursus en inspirerende community!

Liever verdienen met crypto?

Altijd al willen starten met beleggen in crypto? Leer de fijne kneepjes en 

Nu jij! Wat is jouw favoriete affiliate software?

We horen graag van je in de comments onder dit artikel. Heb je iets gehad aan dit overzicht van beste affiliate software volgens onze redactie? Welke ga je zelf proberen?

Gebruik je misschien sommige software uit deze lijst al? Of hebben we juist iets niet genoemd dat eigenlijk echt niet in de lijst mag ontbreken?

Laat het ons weten in de reacties!

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat ge茂nteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen鈥