Affiliate marketing revolutie review|Slapend rijk worden?

Affiliate marketing is slechts één van de manieren waarop je via internet een passief inkomen kunt opbouwen, maar het is zonder twijfel een van de meest populaire. Jacko Meijaard gebruikte het om financieel onafhankelijk te worden. In zijn affiliate marketing cursus “De Affiliate Marketing Revolutie” deelt hij wat hij heeft geleerd.  

Maar hoe goed en compleet is die cursus? Wij zochten het uit en schreven er deze review over. 

Deze review van de affiliate marketing revolutie helpt jou bepalen of je er slapend rijk mee wordt
Review van de Affiliate Marketing Revolutie: helpt deze affiliate marketing cursus jou om slpaend rijk te worden?

Voor we beginnen: 3 belangrijke vragen  

? Wat leer je in deze affiliate marketing cursus? 

Je leert om vanaf de absolute basis een affiliate website op te bouwen. Zelfs als je geen technische kennis hebt, word je door de video’s volledig door het proces van het starten van jouw site geloodst. 

⛱️ Wat is een passief inkomen? 

Een passief inkomen is een inkomen dat weinig tot geen moeite of investering van (arbeids-)uren vraagt. Een voorbeeld is inkomen uit beleggingen of vastgoed dat je laat verhuren, maar ook online is op verschillende manieren passief inkomen op te bouwen. 

? Wat is affiliate marketing? 

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten of diensten. In ruil hiervoor krijg je een gedeelte van de omzet, iedere keer als iemand via jouw promoties een aankoop doet. Affiliate marketing is een goed voorbeeld van online passief inkomen. 

De verleidingskracht van passief inkomen 

Wie droomt er niet van: iedere maand betaald worden zonder dat je ervoor hoeft te werken. In een poging die droom uit te laten komen, proberen steeds meer mensen een passief inkomen op te bouwen. Het internet biedt daar uitgelezen kansen voor. 

Het is natuurlijk niet voor niets dat de “Droomsalaristrekking” van de Staatsloterij (30 jaar lang iedere maand €10.000 netto per maand) zo tot de verbeelding spreekt. Als we de keuze zouden hebben, zouden veel mensen er waarschijnlijk niet voor kiezen om iedere dag naar hun werk te gaan. 

Het is alleen zo jammer dat we wel geld nodig hebben om van rond te komen. 

Dat is waarom het opbouwen van een passief inkomen zo tot de verbeelding spreekt. En dat is ook meteen waar het “gevaar” in dit soort cursussen schuilt. Het is allemaal snel erg verleidelijk.  

Enige nuance is op zijn plaats bij die affiliate marketing cursussen

De NOS publiceerde kortgeleden de onderstaande video. Mocht je benieuwd zijn naar de wereld achter het succes van de aanbieders van dit soort cursussen, dan is het de moeite van het kijken zeker waard. 

Mocht je daar geen tijd voor hebben: de key take-away van de video is dat de successen die dit soort gasten presenteren, echt zijn. Ze verdienen écht een (heel) goed belegde boterham met de business die ze hebben opgebouwd en ze weten dus waar ze het over hebben. 

Maar, het volgen van zo’n cursus wil natuurlijk niet zeggen dat jij die successen gegarandeerd gaat kopiëren. En dat gevoel krijg je soms wel een beetje wanneer je naar de video’s kijkt, of de wervende slogans leest waarin het gaat over duizenden euro’s verdienen met een paar uur werken per dag. 

Je moet er natuurlijk zelf wel een succes van maken met wat je leert.  

Dat gezegd hebbende: datzelfde geldt natuurlijk voor iedere cursus of training waar je tijd in steekt. Het geeft je de bagage die je nodig hebt, maar je zult er zelf een succes van moeten maken. Ook na een studie is het de werkervaring die je opdoet die de vergaarde kennis pas echt waardevol maakt.  

Het belangrijkste is dus of je in deze cursus de benodigde kennis op gaat doen om in ieder geval de juiste basis te hebben voor succes. En dat zit wel goed. 

Wat heeft deze affiliate marketing cursus te bieden? Onze review

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Affiliate Marketing Revolutie biedt een zeer concrete en complete inleiding tot het opbouwen van een website waar je zelf je eerste passief inkomen mee kunt gaan opbouwen. 

Of je nu al enige ervaring hebt met het bouwen van sites, of nog nooit een website “van de achterkant” hebt gezien.

De cursus bestaat uit een bijzonder uitgebreide bibliotheek van video’s die alles behandelen wat je nodig hebt. Van het kiezen van een onderwerp, tot het registreren van je eigen domeinnaam. Van het opzetten van je site, tot het koppelen van de juiste programma’s om geld te verdienen en het schrijven van de juiste artikelen om bezoekers naar je website te trekken. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij het opbouwen van een mailinglijst om nog meer uit je bezoekers te halen. 

Het is dus een compleet stappenplan om op een succesvolle manier jouw website te lanceren.  

Maar de meeste waarde zit misschien nog wel in de community waar je toegang toe krijgt. Onderdeel van de cursus is namelijk een uitgebreid en actief forum. Daar delen mensen die ook bezig zijn met het opbouwen van een affialite site hun uitdagingen en overwinningen. En, nog belangrijker, helpen ze elkaar om het geleerde succesvol in de praktijk te brengen. 

Zoals ik hierboven al zei: die praktische toepassing is natuurlijk minstens zo belangrijk als de theoretische bagage.  

Minpunten in onze review van de Affiliate Marketing Revolutie

Natuurlijk heeft deze affiliate marketing cursus ook zijn nadelen. Geen enkele cursus is voor iedereen immers 100% een goede match.  

Zo is de cursus erg gericht op het promoten van digitale producten zoals cursussen. Affiliate programma’s waarmee je fysieke producten kunt verkopen – zoals het partnerprogramma van Bol.com, TradeTracker of Daisycon – komen weinig aan bod. Terwijl dit bij uitstek het soort ingewikkelde programma’s zijn waar je met wat extra kennis meer uit kunt halen. Denk jij vooral fysieke producten te gaan promoten? Dan is de match dus wellicht minder ideaal. 

Daarnaast is er een sterke focus op SEO als belangrijkste bron voor website bezoekers. Dat is op zichzelf een mooi uitgangspunt: SEO – of zoekmachine optimalisatie – zorgt namelijk voor een stroom van gratis websitebezoekers door te richten op hoge noteringen in de zoekresultaten van Google. So far so good. Het nadeel hiervan stipte ik hierboven al even aan: met het kijken van een aantal video’s ben je bepaald nog geen SEO-expert. Het kan dus erg moeilijk zijn om op deze manier voldoende bezoekers naar je website te krijgen om een passief inkomen op te bouwen. Andere mogelijkheden – zoals social media of adverteren in Google – waren een waardevolle toevoeging geweest.  

Over social media gesproken: een gemiste kans is naar mijn mening dat er alleen wordt gekeken naar de mogelijkheden van het opbouwen van een e-maillijst. Juist Facebook en Instagram lenen zich erg goed voor het opbouwen van een groep volgers.  

Voor wie is deze affiliate marketing cursus aan te raden? 

Dat neemt niet weg dat deze cursus een zeer compleet stappenplan biedt voor iedereen die er al een tijd van droomt om een eigen website te starten. En om nu eindelijk eens te proberen om een passief online inkomen op te bouwen. 

Als je het niet probeert dan weet je immers zeker dat het niet gaat lukken. En over een jaar zou je waarschijnlijk willen dat je vandaag was begonnen. 

Deze cursus is dus een aanrader voor mensen die stap voor stap willen ontdekken hoe ze een passief inkomen kunnen opbouwen met een affiliate website. De cursus helpt je om een solide basis te leggen en bepaalde veelgemaakte fouten in het begin te vermijden.  

Staat je website eenmaal? Dan kun je natuurlijk zelf aan de slag om je kennis verder uit te bouwen. (Bijvoorbeeld met deze uitgebreide zoekmachine optimalisatie gids om meer te leren over hoe Google “denkt” ? ) 

Written by

Ruben de Vries Follow

Als SEO-fanaat geïnteresseerd in alles omtrent online marketing. Eigenaar van OnlineMarketing.nl sinds 2015 en sinds 2012 bezig met het helpen van bedrijven met als grootste doel: 'Groei door online marketing!'

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…