3 WordPress marketplace plugins om je omzet te boosten. Welke kies jij?

Als (online) ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je verkoop – en daarmee je omzet – een boost te geven. Marketplaces bieden daarin grote kansen, maar hoe kun je jouw producten zo efficiënt mogelijk verkopen via die verschillende platformen? Deze WordPress marketplace plugins maken jouw leven gelukkig een stuk eenvoudiger.

Het grote voordeel van een WordPress website met Woocommerce is immers dat je alle kanten op kunt met het upgraden van je site. Soms kan het ook leiden tot keuzestress, want welke WordPress marketplace plugin gaat jouw zakelijke doelen nou echt dichterbij brengen?

Inhoud:

deze wordpress marketplace plugins maken online verkopen makkelijker dan ooit

Wat is een marketplace?

Een marketplace – of een “marktplaats” in goed oer-Hollands – is een platform waar diensten en goederen te koop worden aangeboden door verkopers.

Bekende voorbeelden in Nederland zijn Bol.com, Marktplaats en – sinds ze de oversteek over de oceaan hebben gewaagd – Amazon.

En wat is dan een marketplace WordPress plugin?

WordPress marketplace plugins zijn bedoeld om het aanbod van jouw webshop gemakkelijker en efficiënter aan te bieden via die online marketplaces.

Als WordPress gebruiker heb je ongetwijfeld al gewerkt met plugins.

Zo’n plugin is een door iemand anders geschreven stukje software, dat jij eenvoudig aan je website kunt “pluggen”. Daarmee voeg je dus op een heel simpele manier extra functionaliteit toe aan je website.

Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken, of er is wel een plugin voor. Het mag dan ook geen verrassing heten dat er ook plugins zijn die het verkopen van de producten in jouw WooCommerce webshop via marketplaces vereenvoudigen.

3 WordPress marketplace plugins om jouw omzet te boosten

Wij selecteerden de 3 plugins voor WordPress die het verkopen van jouw producten op de belangrijkste marketplaces in Nederland een stuk eenvoudiger kunnen maken.

1. Bol.com WordPress plugin van Woosa

De grootste marketplace van Nederland is zonder twijfel Bol.com. Ook na de officiële lancering komt Amazon nog niet eens in de buurt van het aantal bezoekers dat Bol dagelijks trekt.

Begin 2020 stond Bol nog bovenaan de lijst van drukstbezochte webshops van Nederland, met ruim 10,5 miljoen bezoekers per maand. Nudankzij de coronacrisis het aantal online shoppers (en online verkopers) explodeerde, is dat aantal alleen maar verder toegenomen.

Verkopen via Bol.com is dan ook een uitgelezen kans om een veel groter publiek te bereiken met jouw producten, dan met je eigen webshop ooit zou lukken.

Deze plugin maakt het super eenvoudig om het aanbod van jouw WooCommerce webshop ook aan te bieden op Bol.com. Zo vergroot je het bereik van die producten gigantisch, zonder dat je elke wijziging in je producten op meerdere platformen door hoeft te voeren.

Met deze WooCommerce marketplace plugin manage je jouw producten op Bol namelijk gewoon vanuit je vertrouwde WooCommerce omgeving. Wel zo overzichtelijk!

Voordelen:

 • Publiceer losse producten of meerdere producten in bulk van WooCommerce naar Bol.com.
 • Wijzig jouw productinformatie vanuit WooCommerce ook voor Bol.com.
 • Bol.com product parameters aanpassen vanuit WooCommerce zodat alles altijd up-to-date is.
 • Erg betaalbare en laagdrempelige oplossing die jou veel tijd en geld gaat besparen.
 • Ook variabele producten worden ondersteund.
Met een wordpress marketplace plugin kun jij ook van deze webwinkel profiteren

2. Amazon WordPress plugin van Woosa

Amazon mag dan nog een lange weg te gaan hebben voordat Bol.com is ingehaald, dat wil niet zeggen dat je deze gigant van overzee maar gewoon links moet laten liggen.

Ook Amazon profiteert namelijk van de gigantische groei in online winkelgedrag. Daar komt natuurlijk bij dat er een gigantische hoeveelheid groeikapitaal achter deze gigant zit, die er garant voor zal staan dat het bedrijf ook in Nederland goed zal zijn voor een gigantische afzetmarkt.

Gelukkig kun jij net zo eenvoudig van deze marketplace profiteren als van Bol, met deze Amazon WordPress plugin.

Voordelen:

 • Eenvoudig profiteren van één van de grootste groeimarkten in Nederland.
 • Producten binnen je Amazon verkoopomgeving eenvoudig bijhouden in WooCommerce.

Nadelen:

 • Alleen nog beschikbaar voor niet-variabele producten.
Ook verkopen om Amazon wordt eenvoudiger door het gebruik van de juiste wordpress marketplace plugin

3. Channable

Tot slot nog een krachtpatser die in dit rijtje van WordPress marketplace plugins eigenlijk niet mag ontbreken. Channable is een zeer uitgebreid platform om verschillende kanalen mee te managen – van het aanbod op verschillende marketplaces, tot je affiliate promoties en zelfs advertenties in Google.

Voor wie voorlopig alleen via Bol.com of Amazon wil verkopen, raden we de twee plugins die we hierboven bespraken aan. Ben je klaar voor de volgende stap? Dan is Channable zeker het bestuderen waard.

Voordelen:

 • Een complete oplossing voor verschillende kanalen, SEA adverteren en affiliate afzet.

Nadelen:

 • Prijzig wanneer het je om één kanaal te doen is.
 • Veel functionaliteit die de meeste webshops niet nodig hebben, waardoor het snel ingewikkeld aan voelt.

Written by

Lars Maat Follow

Sinds 2011 ben ik werkzaam in de online marketing, vooral met online advertising (Google, Bing, Facebook, Instagram en LinkedIn). Met Maatwerk Online helpen we bedrijven met het behalen van meer klanten uit het internet. Dit doen we sinds 2013 vanuit ons kantoor in hartje Rotterdam.

Echt verder groeien?

Word gratis lid van de community

Een online groep van mensen zoals jij, die willen groeien, sparren en samen oplossingen willen vinden voor wat je in de weg staat om online succes te halen…